Anbefaler fortsatt rødt nivå i skolene

Ekstraordinært formannskapsmøte torsdag ettermiddag avgjør tiltaksnivået i skolene.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag klokken 18 samles formannskapet i Nordre Follo til digitalt møte. Det er bare én sak på kartet: Hvilket nivå av smittevern skal være i barnehager og skoler i Nordre Follo.

Kommuneoverlegens innstilling er å forlenge dagens nivå i ytterligere to uker, til og med 7. mai. Det vil si gult nivå i barnehagene og rødt nivå i skolene.

– Ser stor positiv effekt

Vedtas innstillingen av formannskapet, betyr dette fortsatt mindre kohorter i skolene, strengere smittevern, delvis hjemmeskole og en rekke andre tiltak.

– Vi ser en stor positiv effekt av det røde tiltaksnivået i skolene ved at antall nærkontakter ved smittetilfeller går til dels betydelig ned. Denne positive trenden er så vidt startet, den anses sårbar og kommuneoverlegen ønsker å videreføre og stabilisere denne noe, også for å sikre videre kontinuitet i skolene, skriver kommuneoverlegen i sin innstilling til møtet.

Tilbakemeldingene fra skolene er at det er krevende å stadig skifte fra gult til rødt nivå og til gult igjen, da det krever tilrettelegging og omorganisering.

– Per i dag har vi et pågående utbrudd ved Tårnåsen skole med 10 smittede personer, et utbrudd ved Langhus skole som er under kartlegging ellers kun enkeltstående smittetilfeller mot skoler og barnehager som lar seg kontrollere på gjeldende tiltaksnivå, skriver kommuneoverlegen.

Fra uke 14 til 15 økte andel smittede barn og unge i aldersgruppen 15-24 år fra 14,9% til 25%. Smitte i aldersgruppen 5 – 14 år sank fra 17% til 8,3%. Det er også lite smitte hos barnehagebarn, kommer det frem i kommunens innstilling til formannskapet.

Les hele innstillingen med begrunnelse her.

Venter på regjeringen

Når det gjelder øvrige smittevernstiltak er det regulert av nasjonale myndigheter, skriver Nordre Follo kommune i en nyhetsmelding.

Dagens tiltaksnivå (5A) gjelder i Nordre Follo kommune til og med 25. april. Det er ventet at det vil komme en beslutning fra regjeringen om tiltak etter denne datoen i løpet av de neste dagene.

Onsdag 21. april ble det påvist 19 nye tilfeller av koronavirus i Nordre Follo. I løpet av de siste to ukene har 163 personer i kommunen fått påvist smitte. På kommunens nettsider kan du følge statistikken fra dag til dag.

Møtet i formannskapet kan du følge her på oavis.no fra klokken 18 torsdag 22. april.

Powered by Labrador CMS