GÅR AKKURAT: Leder i Barnevernet, Berit Jacobsen, sier det går akkurat med mengde arbeid og antall saksbehandlere. Det er 23,5 stillinger innenfor saksbehandling, og dette inkluderer den nye stillingen. Men det er absolutt behov for mer.

– Vi har vært heldige

Barnevernet trenger flere ressurser. – Til nå har vi klart det, men dette er ugunstig, sier lederen i Barnevernet.

Publisert

Barnevernet i Oppegård kommune har hatt en økning på 42 prosent i antall bekymringsmeldinger til barnevernet siden 2013. På landsbasis har økningen «kun» vært på syv prosent.

Usikker årsak

Leder i Barnevernet Oppegård, Berit Jacobsen sier hun ikke helt vet hvorfor det er registrert så mange bekymringsmeldinger.

– Det skjer nok ikke verre ting nå enn før, men folks bevissthet rundt barnevern og rapportering er blitt mye høyere, sier hun.

HAR KLART SEG: Barnevernet i Oppegård har klart å ta hånd om alle bekymringsmeldingene de har fått inn, men har behov for flere ressurser. 

Les også: – Vi har god dialog

Økt bevissthet

Hun tror én av grunnene til at tallet har steget så mye, er at folk er blitt flinkere til å si ifra, spesielt fordi barnevernet har god kontakt med barnehager og skoler.

– Antall bekymringsmeldinger har økt mye i hele landet, men spesielt på Østlandet, som vi ser i rapportene. Jeg tror medieoppslag, gode som dårlige, har gitt folk større bevissthet rundt emnet, sier hun.

Les også: Frekt tyveri på Kolbotn Fysikalske

Ikke nok

Jacobsen sier de har klart å håndtere bekymringsmeldingene de har fått.

– Vi har vært heldige til nå. Ingen har vært sykemeldt, og vi leier inn konsulenter fra privat sektor ved behov. Men det er ikke gunstig for barnevernet, og vi ønsker å ha arbeidstakere her hos oss. Vi har akkurat klart oss så langt, men trenger flere ressurser for å imøtekomme kravene, sier Jacobsen.

POSITIVT: – Det er bedre med én melding for mye enn én for lite. Det betyr at flere sier ifra, sier Ida Lindtveit i KrF.

– Nå har vi fått en stilling til i år, men det sier seg selv at med en økning på 42%, er ikke én stilling nok, sier hun.

Les også: Her er førsteklassingene 2017!

Positivt med meldinger

Gruppeleder for KrF Oppegård, Ida Lindtveit, mener det er positivt at det har vært en så stor økning i antall meldinger.

– At det har vært en stor økning, betyr jo at det er flere som tør å si i fra. Når det gjelder midler og ressurser, skal vi behandle det i budsjettet til høsten, og skal naturligvis ta barnevernets behov til etterretning.

Les også: Slik forhåndsstemmer du

Powered by Labrador CMS