BÅTTYVERI

ADVARERER MOT TYVER: Ifølge politiet har de også sett tilfeller at det blir stjålet båtmotorer og/ eller andre deler fra båter.

Gir råd mot båttyveri

– Det er ikke gitt at en hengelås er nok til å holde båttyvene unna, advarer Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er høst og båtene blir mindre brukt. De er derfor et lettere mål for tyvene på denne tiden av året. Tyvene stjeler båter som står på henger. Det er dermed ikke gitt at en hengelås er nok til å holde tyvene unna, advarer Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt.

Ifølge politiet har de også sett tilfeller at det blir stjålet båtmotorer og/ eller andre deler fra båter.

Nedenfor kan du lese politiets råd til deg som båteier:

  • Vær observant på mistenkelig aktivitet, og meld fra dersom dere ser noe vi bør vite om.
  • Ta turen innom båthavnen.
  • Sikre gjenstander så godt som mulig.

Politiets Nettpatrulje gir også råd til deg som kjenner noen båteiere:

– Spre ordet videre og del budskapet. Ta gjerne en gåtur innom en båthavn i nærheten.

Har stjålet fra 150.000 båter i Norge

En fersk undersøkelse Norstat har gjort for selskapet Frende Forsikring viser at 15 prosent av båteierne har opplevd tyveri av eller fra båten sin.

Ifølge Norboat, båtbransjeforbundet i Norge, er det nesten en million fritidsbåter i Norge. Det betyr at tyveri har rammet 150.000 båter og eierne deres, sier han.

Dette stjeler tyvene, ifølge den ovennevnte undersøkelsen:

  1. Utstyr, tilbehør eller løsøre - 49 prosent
  2. Motoren – 33 prosent
  3. Selve båten – 16 prosent.

I fjor kostet tyverier fra båt over 55 millioner kroner. Det var en nedgang fra året før, da over 70 millioner kroner ble utbetalt fra norske forsikringsselskaper. Tallene kommer fra Finans Norge.

– Mange har kjøpt seg båt i løpet av de to pandemiårene, flest i 2020. Da var det også flest ferske førere som fikk et ublidt møte med båttyvene. Statistikken tyder på at mange tok lærdom av det og sikret tingene og båten bedre i fjor, sier fagsjef Edmond Wold Gaulen i Frende Forsikring til NTB.

Powered by Labrador CMS