DEL AV STORKONTROLL: UP hadde i går en storkontroll i Sønsterudveien på Sofiemyr. Dette likte våre lesere, og de kan fortsette å glede seg over flere kontroller i uken som kommer.

– Hurra for kontroll

Politiets innsats i Sønsterudveien i går ble mottatt med stor glede. Så mange ble tatt.

I går gjennomførte UP storkontroll i Sønsterudveien på Sofiemyr, som en del av en internasjonal aksjonsuke mot synding i trafikken.

Her er resultatet

STORKONTROLL PÅ SOFIEMYR: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt gjennomfører kontroll i Sønsterudveien.

Ni bilførere fikk gebyr for unnlatt bruk av belte, og to fikk forenklet forelegg for mobilbruk i bil. Det er resultatet av gårsdagens undersøkelse, som er en del av flere kontroller i Oppegård i dagene som kommer. 

– Hovedmålet vårt er å kontrollere bruk av verneutstyr som bilbelte, barnesete og hjelm, men vi har også ruskontroll samt kontroll av ulovlig mobilbruk og andre forhold, sier politioverbetjent i Øst politidistrikt, Oddgeir Blokkum.

Ønskes velkommen

Leserne av oavis.no er begeistret over kontrollvirksomheten.

– Politiet/UP burte ha kontroll i Sønsterudveien 24 timer i døgnet, året rundt! Her er det MYE grisekjøring! Det burte settes opp en fotoboks nederst i Sønsterudveien, skriver Sissel Jon på vår Facebook-side.

– Kan ikke de ta en tur til Sofiemyrveien på vei til Coop og Plantasjen. Der kjører alle mens de sjekker Facebook eller annet i mobilen, skriver Martine Giovanna Divine.

Fortsetter kontrollene

Det er en kjent sak at veien fra Kiwi nederst i Sønsterudveien er et yndet sted for fartssyndere. Nå må de altså passe seg i tiden som kommer.

– Vi prøver å være på forskjellige plasser. Sønsterudveien ble valgt også fordi det er en fin oppoverbakke som gjør at vi får god sikt inn i bilene, sier Blokkum.

Denne uken er det virkelig ikke smart å slurve med sikkerheten i bilen, enten du er i Norge eller andre europeiske land, ifølge Blokkum.

Klikk play for å se video

Han sier politistyrkene i hele Europa gjennomfører denne uken en storaksjon i regi av Europeisk trafikkpolitisamarbeid TISPOL (European Traffic Police Network).

PS! Klikk play i videovinduet for å se videoreportasje fra gårsdagens storkontroll.

Powered by Labrador CMS