PÅ PLASS: Fra 1. november har Ola Presterud (t.v.) vært å finne hos Bent Norderhaug og Nord Eiendomsmegling.

Nord dobler mannskapet

Eiendomsmegler Ola Presterud skifter beite fra Attentus til Nord Eiendomsmegling.

Publisert Sist oppdatert

Nord-grunder Bent Norderhaug har sikret seg sin første signering på «overgangsmarkedet», etter oppstarten av Nord Eiendomsmegling. Og det er en gammel kjenning som flytter på seg.

Fra 1. november har nemlig hans gamle Attentus-kollega Ola Presterud vært å finne på det nye Myrvoll-kontoret.

RIKTIG MANN: Ola Presterud får de beste skussmål fra Nord-gründer Bent Norderhaug.

– Det er spennende tider i eiendomsmarkedet. I medgangstider er det «lett» å være eiendomsmegler, mens nå er det en prøve for oss alle. Jeg er derfor sikker på at Ola er en riktig mann å ha på laget, begynner Norderhaug.

Ingen av dem vil være med på at det er krise i eiendomsmarkedet, men at det er tøffere tider, kan de strekke seg til. Det skremmer derimot ikke vettet av duoen.

– Vi har godt av en påminnelse innimellom at ikke alle piler alltid peker oppover. Akkurat nå får vi en god realitetsorientering, begynner Bent.

– Vi merker at forventningene til boligselgerne er realistiske, noe mer enn de har vært de siste årene, supplerer Ola.

– Ingen enkel beslutning

Vi skal straks komme tilbake til markedet, men først litt om hvorfor Presterud skifter beite.

– Det var absolutt ingen enkel beslutning, for det er gode og flinke folk jeg jobbet med. Men alt har sin tid og da Bent kom med forslaget om å jobbe sammen videre, passet det godt i mitt regnestykke. Jeg trives veldig godt med ham, vi tenker mye likt om eiendomsmegling og det er et veldig godt utgangspunkt for å jobbe sammen, sier han.

Timingen kunne sikkert vært bedre. Det vil Nord-duoen prøve å snu til noe positivt.

– Boligmarkedet er under press også her, men det er nå vi virkelig har muligheten til å forme Nord Eiendomsmegling. Vi har ikke fokus på å bli størst. Vi har som mål om å jobbe best, sier Bent.

Det er da heller ikke sånn at det ikke selges boliger i Oppegård og Nordre Follo.

– Det er absolutt ikke bom stopp. Folk har fortsatt skiftende behov når det kommer til bolig. Noen trenger mer plass, andre mindre. Det er egentlig puslespill vi driver med. Hvilke brikker passer hvor? For å løse det må du være interessert i kundene dine, og det er et fellestrekk hos oss, mener Norderhaug.

GOD KJEMI: Ola Presterud og Bent Norderhaug jobber tett sammen og mener det er viktig å ha det gøy mellom slagene.

Fra B til T

Ifølge Nord-duoen er det ikke lenger de tre «B-ene» som styrer markedet.

– Det vi ser nå er en endring hvor «beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet» ikke alene er viktig lenger. Nå har gode tilstandsrapporter blitt minst like viktig. Det gjør for eksempel at et gammelt 70-talls hus med god beliggenhet ikke er like enkelt å selge lenger, forklarer de.

– Enkelt sagt kan man kanskje si at selgerne får «mer som fortjent» nå? Spør vi.

– Du er inne på noe viktig. De nye tilstandsrapportene har gjort at de som har gode boliger får som fortjent, mens mindre gode boliger er vanskeligere å selge, fordi de gjerne får dårligere tilstandsgrader, sier Norderhaug.

– Planlegg godt

Mer ærlighet eller realisme i markedet setter ganske enkelt større krav til den enkelte megler i hvert boligsalg.

– Vi opplever at hvert salg krever en større innsats, mer tålmodighet og mer realisme hos både selger, kjøper og megler. Kjøperne står ikke i kø, som de gjerne gjør i gode tider. Det er nå vi får vist hvor gode vi er i eiendomsmegling, sier de.

Er det ett råd de skal komme med, så er det å planlegge godt.

– Vårt beste råd er å planlegge godt. Begynn prosessen i god tid, og beregn god tid til tilstandsrapport, foto og presentasjon. Det eliminerer usikkerhet og er det en ting som dreper budrunder, så er det usikkerhet, sier Ola, mens Bent nikker.

KLAR TIL INNSATS: Ingen tvil om at Nord-duoen er klare for innsats i et tøft eiendomsmarked.
Powered by Labrador CMS