SKUFFET: Ordfører Thomas Sjøvold er ikke fornøyd med valget av Taraldrud som nytt beredskapssenter for politiet. Her er han fotografert i området hvor beredskapssenteret kommer til å ligge i en tidligere reportasje i Oppegård Avis.

– Får store konsekvenser

Ordfører Thomas Sjøvold er ikke fornøyd med avgjørelsen om å legge beredskapssenteret til Taraldrud.

Publisert

– Det er klart jeg er skuffet over dette, men vi har ikke noe valg. Vi har slåss imot dette, men vi har tapt. Justisministeren har bestemt seg. Han ringte meg i går kveld, og slik jeg ser det nå må vi bare forsøke å gjøre det beste ut av det, sier Thomas Sjøvold.

Bekymret for Marka

LEGGES HIT: Taraldrud ligger ikke langt fra Sofiemyr, og rett i Oppegårds bakgate.

Ordføreren uttrykker forståelse for at vi trenger et slik beredskapssenter, men han hadde ønsket en annen plassering.Han mener valget av Taraldrud vil få store konsekvenser lokalt.

–Dette er midt i et område som mange av våre innbyggere bruker som friluftsområde, og det var planlagt blant annet lysløyetrasseer der. I tillegg regner man et slikt beredsskapssenter som et mulig terrormål. Området vil bli gjerdet inn med høyeste beredsskapsnivå, så det er klart at dette vil få en stor inngripen, sier Sjøvold.

Sjøvold forteller at statsråden under samtaler har vist stor forståelse for Oppegårds bekymring rundt tilgangen til Marka for innbyggerne lokalt. Nå håper han at regjeringen vil bidra til å sikre områdene rundt det nye beredskapssenteret.

– Jeg håper nå at man vil stoppe andre utbyggingsplaner i området, som for eksempel trailerparkeringen som er planlagt i området. Staten må inn og kjøpe et større område rundt beredsskapsenteret for å sikre tilgangen til Marka for alle, sier ordføreren.

FORESLÅ PLASSERINGEN HER: Ordfører Thomas Sjøvold har tidligere forstlått at beredskapssenteret heller burde etableres i Lienga på Mastemyr.

Ser muligheter

Samtidig som ordføreren er skuffet over vedtaket, mener han også at det må sees på mulighetene som dette fører med seg.

– Ja, det er selvfølgelig en del muligheter i dette også. Jeg mener for eksempel at det nå vil være helt naturlig å peke på en tomt for eksempel i Kolbotn sentrum eller på Rosenholm for en politiskole og andre institusjoner innenfor justissektoren. Slike instiitusjoner må naturlig nok legges til et sted hvor det er gode kollektivmuligheter,  noe det ikke er på Taraldrud, sier Sjøvold.

– I tillegg bør også politiets treningsskytebane legges til et innendørs anlegg som også bør kunne brukes av sivile som driver med skyting, sier Sjøvold.

PS! Her ser du hvor Taraldrud ligger i forhold til Oppegård i Google Maps kart.

Powered by Labrador CMS