NYTT LEILIGHETSBYGG: Leilighetene i Durendalveien er nå overtatt av sine første eiere.

– Jeg er ekstremt fornøyd

Ordene over tilhører Lin Løvland, som sammen med mannen Gaute Tangen og datteren Alexandra vinket farvel til rekkehus på Sofiemyr, til fordel for ny leilighet i Durendalveien.

Publisert Sist oppdatert

Det hører kanskje ikke til normalen å gå for leilighet når man så vidt «pusher 50». Men for Lin og Gaute var det akkurat det de drømte om for seg og datteren Alexandra. Valget falt på en toppleilighet i Durendalveien-prosjektet.

Selv om rekkehus, hageflekk og flere etasjer er drømmen for mange, har ikke de to leilighetskjøperne sett seg tilbake et sekund.

– Det føles litt rart å flytte fra Sofiemyr hvor jeg har bodd i hele mitt voksne liv, men ingen av oss er særlig glad vedlikehold, plenklipp og den slags. Egentlig er vi kanskje ikke «gamle nok» til å flytte til leilighet ennå, men vi har egentlig hatt lyst på leilighet i flere år, sier de med latter i stemmen.

FORNØYD TRIO: Lin, Alexandra og Gaute er strålende fornøyd med sin nye tilværelse i Durendalveien.

Bedre tidsbruk

Da BEU-prosjektet i Durendalveien dukket opp, var de solgt.

– Jeg er vokst opp på en stor gård ved Tusse, vi har eid både enebolig og rekkehus sammen, men man havner fort i en endeløs spiral av arbeid som må gjøres. Vi fikk nok av det. Her er det bortimot ingenting. Da kan vi heller bruke tiden vår på andre ting, sier Lin fornøyd.

Det er i det hele tatt lite som skriker etter vedlikehold i den 120 kvadratmeter store toppleiligheten, som mer eller mindre omkranses av en nesten 50 kvadratmeter stor terrasse. På klare dager er utsikten forbløffende.

– Vi hadde selvsagt mange kriterier, men ett av dem var en skikkelig uteplass. Det har vi her. Siden den er sør/vest-vendt, så enser vi ikke verken tog eller bilvei, forklarer Lin.

Ikke rart de allerede gleder seg til sommeren.

Flere fordeler

Enkelhet er et stikkord for mange som flytter til leilighet. Det er få nye leilighetskomplekser som gjør livet særlig mye enklere enn det store boligprosjektet i Oppegård syd.

GARASJEANLEGG: Oppvarmet garasje med automatisk port og heis rett opp i leiligheten tilhører defintivt fordelslisten.

Den romslige fireromsen har selvsagt alt på ett plan, alle detaljer er kliss nytt, og etter noen tilpasninger underveis i prosessen, har de fått kåken akkurat slik de ville.

Hva som er de ultimate fordelene med den nye tilværelsen, er de ikke helt enige om.

– Beliggenheten og treningsrommet, svarer Lin.

– Parkeringskjeller med heis rett opp, tilføyer Gaute.

– Også treningsrommet, sier de nærmest i kor. – Det var helt klart et pluss for oss to og datteren vår. Det er både effektiv av topp kvalitet, det er aldri kø og mere enn nok utstyr til å gjennomføre en helt utmerket økt, forklarer de.

Rommet er for øvrig mer eller mindre skreddersydd av Espen Hanssen fra Atlet Fysio.

KORTREIST: Med eget treningsrom i kjelleren, finnes det ikke en eneste unnskyldning for ikke å trene. Det trenger da heller ikke den sporty familien.

– Det kan anbefales

Også datteren Alexandra Løvland på 16 er strålende fornøyd.

– Jeg synes det er veldig bra å bo her. Det er perfekt å være så nærme toget, siden jeg går på skole i Oslo, sier hun.

Det gikk rundt to år fra den lille familien bestemte seg, til de kunne flytte inn nå i slutten av september. Underveis har det vært spennende å følge prosessen fra byggegrop til praktbygg.

– Det er utrolig deilig å kjøpe noe nytt. Det kan anbefales. Så synes vi det har vært en fin prosess hvor BEU har vært kjempeflinke til å informere oss underveis, og gitt oss god hjelp med tilpasninger, roser Lin.

I tiden mellom kjøp og innflytting har hun dessuten rukket å bli bestemor for første gang.

– Da er det vel lov å bo i leilighet med alt på ett plan, flirer hun.

LOUNGE: Ved inngangspartiet til blokkene er det laget en deilig liten lounge som beboerne kan benytte seg av. Her er det både sittegrupper, kjøkken, toaletter, spisebord og arbeidsplass med pc.
Powered by Labrador CMS