EILEEN ANBEFALER: Denne uken er det Eileen i midten som anbefaler bok i Oppegård Avis sin faste bokspalte.
EILEEN ANBEFALER: Denne uken er det Eileen i midten som anbefaler bok i Oppegård Avis sin faste bokspalte.

Biblioteket anbefaler psykologisk thriller

Ukens boktips fra biblioteket er klar. Hvorfor i all verden vil Elisabeth hjelpe sin kriminelle nabo?

Publisert

Hver uke leverer bibliotekarer fra Nordre Follo bibliotek anbefalinger om bøker de synes du bør lese. Du vil ikke nødvendigvis finne internasjonale storselgere, men samtlige bøker er anbefalt av en eller flere av de lokale bibliotekarene.

Babylon av Yasmina Reza 

Solum Bokvennen, 2021. 

Anbefalt av: Eileen. 

Elisabeth bestemmer seg for å invitere til en liten vårfest i leiligheten. Naboparet i etasjen over blir selvfølgelig invitert. Under festen klarer naboen å fornærme sin kone foran alle, en scene som oppleves ganske klein for Elisabeth og andre gjester. Og til dels også for leseren.

Lenge etter at festen er over og de siste gjestene har gått hjem, banker naboen på døra til Elisabeth og mannen. De skjønner med en gang at noe er galt, og de går alle opp i leiligheten over for å sjekke hva som har skjedd. Det blir fort klart at naboen har drept sin kone. Han nekter å ringe politiet og ber om å få snakke med Elisabeth under to øyne.

Og her begynner det virkelig interessante med boka. For Elisabeth bestemmer seg for å hjelpe naboen. Men hvorfor i all verden gjør hun det?

En bok som kan passe for mange. De som liker psykologiske thrillere, mellommenneskelige relasjoner og aldri så lite humor.

Powered by Labrador CMS