PARADAIS: Ukens boktips utspiller seg i Mexico, og beskrives som en sterk thriller.

– Boken er skrevet med en kjølig intensitet

Ukens anbefaling er en sterk thriller omhandlende to gutter sør i Mexico. 

Publisert Sist oppdatert

Det er onsdag, hvilket betyr at det igjen er tid for ukas anbefaling fra Nordre Follo bibliotek. Bøkene er varmt anbefalt av en eller flere av de lokale bibliotekarene.

Fernanda Melchor: Paradais 

Solum Bokvennen, 2023.

Anbefalt av: Frank.

Handlingen foregår i Progreso, i Sør-Mexico. Polo er en fattig og frustrert ung mann, som dumpet ut av skolen på grunn av skulking. Hans illsinte mor sørget for at Polo fikk en jobb som gartner og ryddegutt i et inngjerdet boligsamfunn for rike, ved navn Paradais. Han opplever å bli utnyttet av beboerne der, og etter noen uker med hva han tenker på som slavearbeid, er han veldig frustrert og ønsker seg vekk til et nytt liv.

Polo støter på en rik, overvektig og sexfiksert gutt ved navn Franco, som bor i Paradais, og blir sittende med ham på en bortgjemt brygge når han kan lure seg vekk fra arbeidet. Han avskyr Franco, men blir lokket av alkoholen Franco skaffer. Da Franco kommer opp med en plan om å begå en forbrytelse, lar Polo seg overtale til å bli med. Denne forbrytelsen viser seg å få store konsekvenser for guttene. En god og sterk thriller, skrevet med en kjølig intensitet.

Liker du denne, vil du kanskje også like Pedro Carmona-Alvarez: “Rust” og Bret Easton Ellis: “Under nullpunktet”.

Powered by Labrador CMS