GIR TIPS: Hver uke får du anbefalinger fra kompetente bok-kjennere.
GIR TIPS: Hver uke får du anbefalinger fra kompetente bok-kjennere.

– En sterk roman om det å være ensom

Her kommer ukens ferske anbefaling fra kompetente bibliotekarer.

Publisert

Hver uke tipser kompetente bibliotekarer på bibliotekene i Nordre Follo våre lesere om gode bøker. Målet er ikke nødvendigvis å slå et slag for kjente storselgere, men like gjerne «sjulte skatter». 

Denne uken er det den norske forfatteren Hilde K. Kvalvaag som blir løftet frem, med et tema mange kanskje kan kjenne seg igjen i; ensomhet. 

Lev vel, alle

Samlaget 2015.
Anbefalt av: Frank

Gunhild og den 16 år gamle sønnen Knut drar på ferie til Canada. Hun vil reise i fotsporene til oldefaren sin, som for mange år siden forlot familien sin i Norge og levde resten av livet i Canada. Knut har ingen lyst til å reise. Han har en voldssak bak seg, etter å ha banket opp kameraten som ble sammen med kjæresten hans, og kameraten fikk alvorlige skader. Han har mistet alle venner og går ikke på skolen. Han lar sinnet han bærer på gå ut over moren, som tror reisen vil hjelpe Knut med å bli seg selv igjen, men slik går det ikke.

De to reiser ut i villmarken på en ubebodd øy. Der blir følelsene mellom mor og sønn tilspisset, med alvorlige følger. «Lev vel, alle» er en sterk roman om det å være ensom selv i møte med sine nærmeste.

 "Lev vel, alle" kan minne om "Gilgamesj" av Joan London.

Powered by Labrador CMS