JOBBET PÅ: Emilie Bilden (11), Maiken Spolen Beyer (11), Vera Kristina Johansen (11) koste seg med sying av luer, godt hjulpet av Inger Marie Kalleklev.

Knallgøy på «Etter skoletid»

Årets «Etter skoletid»-sesong er i gang. Vi tok turen på besøk.

Publisert Sist oppdatert

Denne saken skulle egentlig handlet om at «Etter skoletid» hadde et storfint og spektakulært besøk i vente, førstkommende mandag. Da skulle det nemlig arrangeres et storslått Vitenshow med smell, flammer og røyk. 

Dette ble i dag beklageligvis bestemt utsatt på grunn av private omstendigheter. 

Morsomme hverdager

Selv om arrangørene gjerne skulle invitert storslått fest på mandag, er det mer enn nok glede å hente i hverdagen også. Hver mandag er nemlig bibliotekets dører åpne og tilbudet er for skoleelever fra 5. til 8. trinn. 

Da Oppegård Avis var innom denne mandagen var det full aktivitet på flere stasjoner. Blant annet var Emilie Bilden (11), Maiken Spolen Beyer (11), Vera Kristina Johansen (11) og Celine Korsell Strand (10) i sving ved symaskinene, kyndig hjulpet av et par betydelig mer rutinerte syersker.

SY-NLIG RESULTAT: Celine Korsell Strand med det synlige resultatet på dagens innsats på Etter skoletid.

På nabobordet var Monique Kasembe (11) og Etter skoletid-medhjelper, Thea Skovly (16), i aksjon med et såkalt buttonsverksted. Om det var gøy, lurer du kanskje på? Vel, vi lar dette bildet tale for seg.

BUTTONS: Buttonsproduksjon er ikke akkurat kjedelig skal vi bedømme etter dette bildet.

Gaming (for gutta)

Lenger inn i biblioteksområdet kunne man høre summingen fra gamingrommet. Det var det - ikke overraskende, men likevel litt skuffende - bare «gutta krutt» som hadde funnet veien. Jenter er så absolutt velkomne de også, men det tar tydeligvis litt tid å endre de tradisjontunge kjønnsrollemønstrene om at «jentene skal sitte foran symaskinen og perlebrettet, mens gutta skal game og klatre i trær». Vel, det var en aldri så liten digresjon.

Gaming-rommet styres i hvert fall både kynding og vennlig av Ferdinand Forseth (13) og Jonas Taranson Larsen (13), som har titlene frivillige medhjelpere.

– Vi administrerer brukere og passer på at alle får spilt, sier de to, som startet karrieren på Etter skoletid, som besøkende, sier de to som selv er ivrige gamere.

FULL KONTROLL: Denne duoen hadde styringen på gamingrommet, noe de tok på strak arm.
GØY MED GAMING: Her er gutta i full sving med en eller annen Mario-variant

Stor variasjon

Etter skoletid er et tilbud som driftes og administreres av biblioteket, Frivilligsentralen og Røde Kors, og da vi var på besøk, var det bibliotekar Hans Martin Enger, som hadde administrasjonsansvaret. Det klarte selvsagt den gamle varaordføreren med bravur og han håper mange tar turen de neste mandagene.

– Vi håper mange kommer hver gang, men det varierer gjerne fra 17, som vi er i dag, til rundt 50 besøkende. I dag var det nok en del som var litt i nyttårsdvale. Vi har noen faste aktiviteter som gaming og re-design, mens det gjerne varierer hva som lages. Noen ganger kan det være perler, andre ganger buttons. Det avhenger litt på oppmøte og ønsker. God stemning kan vi garantere hver gang, sier bibliotekaren.

BIBLIOTEKAR: De siste fire årene har ha stort vært å se i avisen som politiker og varaordfører, men nå er det jobben på biblioteket som gjelder.
GODE LYDER: Når man kommer opp i biblioteksetasjen og hører glade lyder fra en skokk barn, kan man nesten ikke unngå å få en liten dose gledesdose selv.
Powered by Labrador CMS