NYTT TILBUD FOR BARN I 5.-8. TRINN

VELLYKKET KICK-OFF: Tirsdag denne uken var det arrangert et kick-off for tilbudet "Etter skoletid", med mange barn og unge som kom innom det lokale biblioteket rett etter skolen. Alle foto: Yana Stubberudlien

Frister barn og unge med gratis aktiviteter etter skoletiden

Det lokale biblioteket i Kolben byr på mange spennende aktiviteter for barn og unge på tirsdager.

Publisert Sist oppdatert

– Tilbudet heter "Etter skoletid" og er et tilbud for deg som går i 5.- 8. klasse. Dette er en hyggelig møteplass for barn og unge hvor de kan møtes på biblioteket for å gjøre ulike aktiviteter, lære nye ting, få leksehjelp og en liten matbit. Det koster ikke noe å delta i noen av aktivitetene, men det er begrenset med plasser, sier Unni Øien-Andersen ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben.

Hver tirsdag ettermiddag blir biblioteket forvandlet til en spennende møteplass for barn og unge. I tillegg til biblioteket i Kolben finner du et tilsvarende tilbud i Ski, men der har de alle aktivitetene på torsdager. Felles for begge bibliotekene er at alle aktivitetene og kursene er gratis og foregår etter skoletiden, fra klokken 14:30 til 17:00.

INTRODUSERTE FOR TILBUDET: Inger Marie Kalleklev fra den lokale frivilligsentralen og Unni Øien-Andersen fra biblioteket i Kolben gleder seg til å møte barn og unge tirsdag neste uke.

Mange ulike aktiviteter

– Det er muligheter for mange ulike aktiviteter, for eksempel leksehjelp, teaterlek, gatekunst, skrivekurs, podkast, koding, gaming, aktiviteter med VR-briller, tegneseriekurs, hobbyaktiviteter, håndarbeid (deltakerne kan lære å sy, strikke, brodere, lage bamser og annet), redesign, bok/film, brettspill, kapla, buttons, rap/slampoesi og flere andre aktiviteter, sier Øien-Andersen.

Mer informasjon og program finner du på bibliotekets nettside og Facebook.

– Om det blir interesse for det, blir det også et tilbud om sjakk. Det er mange muligheter og deltakerne kan komme med ønsker for hva vi skal gjøre. Det blir også leksehjelp og enkel matservering, påpeker Øien-Andersen.

TEATERLEK: Ellin Dehle (33) fra Kolbotn skal introdusere barna for teatersport og teaterøvelser. –Det blir mye moro og lite alvor, og det er ingen ting som er feil, sier hun.

50 plasser hver tirsdag

Antall plasser er begrenset til 50, så for å kunne benytte seg av tilbudet, er det viktig å melde seg på ved å sende en e-post til biblioteket (kolbenbib@nordrefollo.kommune.no). Husk at påmeldingen åpner alltid på tirsdag uken før klokken 18:00.

– Vi tror at barn og unge i 5.-8. trinn trenger flere møteplasser. Vi har gledet oss lenge til å sette i gang med dette prosjektet, men måtte sette dette på vent på grunn av pandemien, sier bibliotekarene.

GLEDER SEG: Tiåringene Lerke Evensen, Ingvild Sandem og Kristiane Utgård Weltzien fra Kolbotn skole var med i planleggingsgruppen for prosjektet "Etter skolen". Nå gleder de seg til å være med på teaterlek, kurs i graffiti og gaming med VR-briller.

– Samskapende

Tilbudet er støttet av Oppegård Røde Kors, Askim og Spydeberg Sparebank og Sparebankstiftelsen DNB. Kommunen og Nordre Follo bibliotek samarbeider om dette tilbudet med frivilligsentralene i Oppegård og Ski, Røde Kors i Oppegård og Ski.

– Dette er et samskapende prosjekt. Vi er veldig stolte over at vi, sammen med flere andre aktører, har funnet på et så spennende og viktig opplegg som vi kan samarbeide om, sier Øien-Andersen.

Femte plass i Viken

Sommerles-kampanjen er nå over for i år. Rundt 68,2 prosent av elevene i Nordre Follo har vært med på det, som betyr at Nordre Follo er rangert på femte plass i hele Viken.

– Sommerleserne i Nordre Follo har lest utrolige 6,7 millioner sider! Det er helt fantastisk. Husk at premiene kan hentes på biblioteket frem til tirsdag 14. september, sier Øien-Andersen.

Sommerles ble altså avsluttet tirsdag 31. august. Samme dag startet «Etter skoletid» på det lokale biblioteket. Det ble arrangert et kick-off hvor de fremmøtte elevene på 5.-8. trinn fikk presentasjon av tilbudet.

Powered by Labrador CMS