FIKK SKRUER I DEKKENE: I løpet av de siste ukene har beboerne i Trollåsen grendelag opplevd at 17 biler har fått skruer inn i dekkene sine, noe som har gjort at de har punktert. Foto: TGL

Flere biler utsatt for hærverk på Trollåsen

I løpet av de siste ukene har flere biler på Trollåsen blitt utsatt for skadeverk.

Publisert Sist oppdatert

– De første meldingene om hærverk på bilene i vårt grendelag kom like før påsken. I løpet av de siste ukene har vi opplevd at 17 biler har fått skruer inn i dekkene sine, noe som har gjort at de har punktert. I tillegg er det blitt limt limbånd over baklys på bilene og to biler har blitt ripet opp på panseret, sier styreleder Mette Moberg (65) i Trollåsen Grendelag (TGL).

TGL omfatter veiene Sponstubben, Kvernbakken, Flisveien og Sagveien, med til sammen 314 bostedsadresser.

– Vi vet ikke hvem som kan stå bak alt dette, men mest sannsynligvis skjer det sent på kvelden eller på nattestid. Det er i hvert fall noe nytt for oss som bor her. Vi bor i et fredelig og rolig strøk, og det er så kjekk ungdom som bor her. Det er derfor vanskelig å anklage ungdommer eller noen andre grupper for dette, sier 65-åringen, som har bodd i Flisveien i seks år og omtaler bostedet som det beste hun vet om.

BIL MED SKRUE I DEKK: En av beboerne i Sponstubben oppdaget hærverket først da vedkommende var på vei til Kolbotn. Det var en rar lyd fra bilen som gjorde at bileieren stoppet på Kolbotn torg for å sjekke hva som var galt. Foto: Privat

Ber alle følge med

– For enkelte av de berørte beboerne har det blitt en ganske kostbar affære å reparere skadene, sier styrelederen i TGL.

Hun sier de har kontaktet politiet og informert alle beboerne i TGL om hendelsene som er meldt inn hittil, men ber også alle de andre om å følge med.

– Gi oss beskjed og ring politiet hvis du ser noe mistenkelig, oppfordrer styrelederen.

Mette Moberg påpeker at politiet har bedt alle berørte beboere om å anmelde forholdene enkeltvis.

– Dette har blitt gjort, sier hun.

Moberg sier at etter at styret hadde sendt informasjon om hærverkene til alle beboerne på e-post fredag denne uken, ble det kjent om tre nye tilfeller av hærverk på biler i TGL.

Avventer svar fra politiet

Fredag ettermiddag kontaktet Oppegård Avis politiet ved Follo politistasjon for å høre om de jobber med saken og om de har fått meldinger om hærverk på biler fra noen andre steder i kommunen.

Dessverre var det ingen hos politiet som hadde anledning til å besvare våre spørsmål i forbindelse med saken. Oppegård Avis har sendt en e-post til politiet og oppdaterer saken fortløpende.

Powered by Labrador CMS