BESTSELGER: Toyota RAV 4 er den mest populære ikke-ladbare hybriden på lokalmarkedet i Oppegård. Slik er det også på riksmarkedet.
BESTSELGER: Toyota RAV 4 er den mest populære ikke-ladbare hybriden på lokalmarkedet i Oppegård. Slik er det også på riksmarkedet.

Ja, vi el-sker hybridbiler i Oppegård

På landsmarkedet er det hybrider uten ledning som øker mest, men her i Oppegård liker vi hybrider både med og uten plugg.

Publisert

Det har vært mye snakk om den kraftige veksten i salget av ladbare hybridbiler i Norge. Nå viser det seg at det ikke er de ladbare hybridene, men hybridene uten ledning som opplever den største veksten på riksmarkedet. Men hva med lokalmarkedet her i Opepgård?

Stor økning

Hybrider har økt med 47,7 prosent på landsoversiten, mens økningen for ladbare hybrider er 44,3 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Totalt har det blitt registrert flere ladbare hybrider, med 6496 mot 5424 hybrider i Norge. Dette kan delvis forklares med at det finnes et større utvalg av kjøretøy med ledning.

Les også: Rekordsalg for Mercedes i 2016

Bestselgeren om man slår de to segmentene sammen, er Toyota RAV4 med 1282 biler i første kvartal. Det er en vanlig hybrid, som følges av plug-in hybriden Volkswagen Passat med 1056. På tredje, nok en vanlig hybrid, Toyota Yaris.

PS! Saken fortsetter under bildet

OGSÅ POPULÆR: Mercedes Benz sin lekre GLC selger også godt lokalt her i Oppegård.
OGSÅ POPULÆR: Mercedes Benz sin lekre GLC selger også godt lokalt her i Oppegård.

Høy markedsandel

Slik er ståa på riksmarkedet, men hva med lokalmarkedet? Vi kan i hvert fall konkludere med at vi elsker hybrider, både med og uten ledning.

Så langt i år har det blitt solgt like mange ladbare hybrider som ikke-ladbare hybrider. I begge segmenter har det blitt registrert 35 biler totalt, ifølge tall fra OFV.

På plugin-markedet ligger Volkswagens Passat på toppen med ni biler, Mitsubishis Outlander på andre med åtte og Mercedes-Benz GLC på tredje med fire biler.

POPULÆR: Passat GTE rocker det ladbare markedet.
POPULÆR: Passat GTE rocker det ladbare markedet.

Les også: Bånn gass i 2017 for Toyota

På hybrid-markedet er det Toyota-dominans også lokalt. med RAV4 på toppen med 13 solgte biler, Prius på andre med seks solgte og Yaris på tredje med fem solgte biler totalt.

Les også: Disse bilene kjøpte vi i 2016

Lokalt er det plug-in-markedet som har den største økningen så langt i år, med 29,5 prosents økning sammenlignet med fjorårets salgstall på samme tid, mens hybrid-markedet har økt med 25 prosent.

Har troen

Lokalforhandler for Toyota, Kolbotn Auto, har ståltro på et godt hybridår i 2017, ikke minst takket være den nye generasjonen Prius.

– Vi kan starte med prisen, som blir fra 335.000 og oppover. Du får så utrolig mange gode funksjonaliteter for den prisen. Ikke bare har Toyota lengst erfaring med hybridbiler som man flyter på, men det er også funksjonaliteter her som toppfart på opptil 135 kilometer i timen på helelektrisk, solcellepanel som lader kjørebatteriene, batterivarmer som øker rekkevidden på vinteren, en rekkevidde på 63 kilometer på helelektrisk og god kjørekomfort. Dette blir en bil jeg tror folk kommer til å elske, sier salgssjef Jørgen Andreas Wulff hos Kolbotn Auto.

Powered by Labrador CMS