SNØFRITT: Politiet ber folk om å fjerne snøen fra bilene før de legger ut på veiene våre.
SNØFRITT: Politiet ber folk om å fjerne snøen fra bilene før de legger ut på veiene våre.

Politiet ber folk fjerne snøen på taket

Å kjøre rundt med snø på biltaket langs veiene kan være livsfarlig. Nå ber politiet folk om å ta affære.

Publisert

I forbindelse med de siste dagers snøfall, er det mange biler som er full av Kong Vinters nedfall. Mange er dessverre ikke så flinke til å fjerne snøen før de reiser ut på veiene, og nå går politiet ut og ber folk om å påse at tak, panser og annet er måket før bilturen. 

Innsatsleder i Øst Politidistrikt i Follo melder i dag om mange observasjoner av  av- og stans av flere biler med mye snø på taket. Spesielt større varebiler. Dette kan fort bli til en fare i trafikken.

Politiet oppfordrer alle som kjører bil, til å tenke på dette, og sørge for "snøfri" bil.

Kan koste deg dyrt - og til og med lappen

Politiet har ikke gitt ut noen bøter eller andre pålegg utover å be billistene om å måke bilene sine i dag, men det kan ende med både bøter og førerkortbeslag om du ikke gjør jobben eller havner utfor noe.

Dersom du havner i en ulykke, en nestenulykke eller i en situasjon politiet mener er uaktsom, kan du få fra fem tusen kroner og oppover i bot. I tillegg mister du lappen i minst tre måneder.

Les også: Pass på hvor du parkerer i vinter - her er forbudslisten

Paragraf tre i Veitrafikkloven er klar på dette området, og lyder slik: . «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade».

Det er altså du som bileier som har ansvaret for å holde bilen din fri for snø og at sikten er klar!

Powered by Labrador CMS