ÅRETS HELDIGSTE: Pål Bjørnstad fra Myrvoll (t.h.) vant førstepremien i Kolbotn ILs billotteri 2021. De andre vinnerne får hver sin sparkesykkel
ÅRETS HELDIGSTE: Pål Bjørnstad fra Myrvoll (t.h.) vant førstepremien i Kolbotn ILs billotteri 2021. De andre vinnerne får hver sin sparkesykkel

Fikk bil i «julegave»

Det var mye glede da vi møtte vinnerne i Kolbotn Ils store klubblotteri. Bilvinneren syntes nesten det var «for mye av det gode».

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn Ils lotteri er en årlig loddaksjon til inntekt for barne- og ungdomsidrett i klubben. I år ble det solgt 9 000 lodd av store og små, og nå er vinnerne klare.

Førstepremien, en ny Volkswagen Id3 ble vunnet av Pål Bjørnstad fra Myrvoll. Han syntes naturlig nok det var stor stas å vinne, men også litt «kleint» å være så heldig.

– Jeg har en mor som ble lottomillionær, men jeg spiller egentlig aldri selv. Denne gangen kjøpte jeg faktisk en del billodd selv for å støtte idrettslaget, så i år lønnet det seg, begynner han.

Vinnerloddet kjøpte han til alt overmål av seg selv.

– Ja, det stemmer, og det er nesten litt kleint å sitte igjen som vinner. For all del, jeg er veldig glad for å ha vunnet en bil til 375 000 kroner, og jeg har ikke elbil fra før, så det er veldig bra, fortsetter han.

HADDE FLAKS: Av 9000 solgte lodd var det Pål Bjørnstad som hadde mest flaks.
HADDE FLAKS: Av 9000 solgte lodd var det Pål Bjørnstad som hadde mest flaks.

Glade vinnere

De andre vinnerne er både veldig glad over egne premier, men også litt «misunnelig» på bilvinneren. Både andre-, tredje, og fjerdepremien var elsparkesykler fra Segway-Nineboot.

– Vi er kjempeglade over el-scooteren, selv om vi aller helst skulle vært i Pål sine sko, smiler den ene vinneren. – Vi har tross alt vært mye heldigere enn mange andre, sier Elisabeth Holtet Røsseth.

For en av de andre vinnerne ble det en veldig heldig utgang, selv om de ikke fikk kjøpt lodd selv.

– Vi har så mye familie og venner som står i kø for lodd, at vi gikk tomme før vi fikk kjøpt selv. Og det var en tante i familien som vant, men hun hadde ikke hverken bruk for, eller så lyst på el-scooter, så hun ga den likeså godt til oss, sier Jørn Thomas Skovly.

Han hadde med seg datteren Ida Skovly som sannsynligvis blir den som får mest glede av premien. De legger til at de normalt sett er veldig glade i vinteren, men at de nå allerede ser frem til våren.

Herlig belønning

Holtet Røsseth påpekte at premien var en herlig belønning etter mange år som lagleder i klubben.

– Det var veldig kjekt å vinne i klubbens eget lotteri etter å ha vært lagleder i 10 år. Det var endelig en belønning økonomisk. Det har jo vært mange plussopplevelser, men økonomisk har det kanskje ikke vært like lønnsomt, understreker hun med glimt i øyet.

Det er nok en følelse de aller fleste frivillige bidragsytere kan kjenne seg godt igjen i.

Gode sjanser

Av 15 000 lodd i omløp ble det solgt 9 000 lodd. Blant disse var det altså både en bil og tre fine el-scootere. Det er med andre ord betydelig vinnersjanser mål mot mange andre lotteri.

– Det er både imponerende og fint at idrettslaget gjennomfører noe slikt helt selv, uten at en tredjepart skal ha noe av inntektene, sier vinnerne.

Lett å selge var det også.

– Jeg solgte faktisk 90 lodd bare ved å sende noen meldinger. Det er ikke hverdagskost på slike dugnader, sier Pål.

Vinnerne:

1. premie: Pål Bjørnstad, Myrvoll

2. premie. Jørn Thomas Skovly, Trollåsen

3. premie: Elisabeth Holtet Røsseth, Kolbotn

4. premie: Fahera Ashraf og Eshal Zia, Tårnåsen

Rolig feiring

– Det er de samme rapportene vi får. Det er utrolig lett å få solgt disse loddene, sier klubbens representant Maria Rugaas.

Feiringen til førstepremievinneren har foreløpig vært dempet.

– Det er ikke helt tiden for de store feiringene nå da, men vi får ta en feiring på julaften. Det spørs om ikke dette er årets store julegave, fortsetter han.

Bilen er lovet å ankomme før jul, så ser du en flunkende ny Volkswagen Id3, så kan det være årets lotterivinner som er ute og lufter sitt nye glis.

Powered by Labrador CMS