FØRSTE BIL: Den første biogass-bilen med grønne poser og annet avfall har funnet veien til ROAF på Romerike.

Nå er de første grønne posene våre levert på ROAF

Matavfallet ditt finner veien til Romerike fra denne uken - kjør på biogass på toppmoderne lastebiler!

Publisert

Mandag 2. oktober rullet den første renovasjonsbilen fra Follo Ren inn porten hos ROAF (Romerike Avfallsforedling). Da første lasset med avfall fra Follo kom til syne, var det også godt med grønne matavfallsposer blant alle restavfallsposene.

Les også: Nye biogassbiler henter avfallet ditt fra nå av

Alle husstander skal nå ha mottatt startpakker med informasjon, kurver og grønne poser til matavfall. Noen abonnenter står igjen ennå, men dette blir supplert fortløpende.

Kvalitetssikret

I kjølevannet av to renovasjonsselskaper som har gått konkurs tidligere i år, har Follo Ren stått på for å kvalitetssikre at nytt renovasjonsselskap som er på plass fra 2. oktober kommer godt i gang. Det er NordRen som overtar kontrakten for innhenting av husholdningsavfall, men mange av sjåførene er med fra tidligere kontrakt. Oppstart av tjenesten er i rute, og selv om det er nye kjøreruter, nye tømmedager og frakting av avfall til sorteringsanlegget på Skedsmo, så går alt etter planen foreløpig.

FØRSTE BIL: Den første biogass-bilen med grønne poser og annet avfall har funnet veien til ROAF på Romerike.

Omlastehallen som er planlagt bygget på Fugleåsen i Ski kommune, er ikke klar.

Les også: Hit kommer de grønne posene dine! Bli med på omvisning på ROAF

I påvente av utslippsgodkjenning fra Fylkesmannen og politisk behandling i Oppegård og Ski kommune, har byggesøknaden ligget på vent. Nå har Follo Ren mottatt godkjent utlippssøknad, og Ski kommune kan begynne å behandle byggesøknaden.

– Vi håper at omlastehallen kan stå ferdig til 1. mars, sier Runar Jacobsen, daglig leder i Follo Ren.

Les også: Økt gjenvinning i 2016 hos Follo Ren

Inntil omlastehallen står ferdig må renovasjonsbilene kjøre direkte opp til sorteringsanlegget til ROAF på Skedsmo. Stor trafikk gjennom Oslo, og mye kø på grunn av Vinterbro-tunellen skaper noen ekstra utfordringer i oppstartsfasen. Follo Ren har tatt høyde for dette, og med midleritidig to skift på renovasjonsbilene skal dette gå bra.

Bli med på besøk på ROAF

Lurer du på hva som skjer med grønnposene inne på anlegget?

Vi har tatt en tur til ROAFs gigantanlegg på Romerike for å få en omvisning, og du kan bli med og se grønn-posenes vei fra lastebil til sorterings-konteineren! 

Klikk play for å se video!

PS! Klikk play i videovinduet herunder for å se!

Powered by Labrador CMS