KOLBOTNKORET

LOKALKORET REKRUTTERER: Hjelp Kolbotnkoret å bestå som blandakor. De trenger sårt flere medlemmer, og det er særlig herrestemmer som er ettertraktet. Bildet ble tatt på den siste øvelsen tirsdag kveld.
LOKALKORET REKRUTTERER: Hjelp Kolbotnkoret å bestå som blandakor. De trenger sårt flere medlemmer, og det er særlig herrestemmer som er ettertraktet. Bildet ble tatt på den siste øvelsen tirsdag kveld.

– Hjelp oss å bestå som blandakor

Kolbotnkoret, som ønsker å bestå som blandakor, er på jakt etter gode herrestemmer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er et blandakor med lange tradisjoner på Kolbotn, og vi trenger sårt flere korister. Det er særlig gode herrestemmer som er ettertraktet, så hjelp oss å bestå som blandakor, sier Thor Henning Hansen (73), nestlederen i Kolbotnkoret.

Kolbotnkoret, som har røtter tilbake i 1921, har siden 1970-tallet vært sammensatt av både dame- og herrestemmer. På det meste har de hatt 35 korister.

Av de totalt 25 faste medlemmene koret har per i dag har de bare fem mannlige korister. Thor Henning Hansen, som har vært med i Kolbotnkoret siden 2009, håper på at flere menn blir med, slik at blandakoret består.

– Vi er normalt 25 på øvelsene. Nå er det høst med litt ferie og sykdom som har redusert antallet en smule. Vi trenger derfor flere medlemmer, hvorav minst tre eller fire menn. De nye mannlige koristene som kommer til oss blir tatt meget godt imot, og at de får ekstra opplæring ved behov, sier Hansen.

Stortrives

– Kolbotnkoret har alltid plass til flere medlemmer. Det gjelder både dame- og herrestemmer. Som vanlig er det dessverre slik at et blandakor har særlig behov for flere menn, sier Thor Henning Hansen.

Selv stortrives 73-åringen i koret og gleder seg til hver eneste gang de møttes.

– Bli med oss og ha det moro med sang! Det å gå og synge alene er hyggelig, men det er særlig hyggelig når vi kan møte likesinnede og synge sammen. Det skaper samhold og mye glede, sier Hansen.

Han sier at de ukentlige øvelsene foregår i lokalene i kulturhusets tredje etasje på tirsdager, fra klokken 18:45 til klokken 21:15. Den kommende uken har koristene høstferie, men de starter igjen uken etter.

– Alle er velkommen og vil bli hjulpet inn i det vi holder på med av vår meget dyktige dirigent Grigory, og ikke minst av medlemmer som har vært med en stund, lover Hansen.

Julekonsert

Det er en stor spennvidde i korets repertoar. Etter å ha gjennomført en 100-årskonsert med blant annet folketoner, Adele, Beatles, Verdi og Queen er Kolbotnkoret nå i gang med jul som tema.

Denne uken har de startet på øvelser til den årlige julekonserten. Den sistnevnte har vært en tradisjon i Kolbotn kirke siden 1931. Årets program vil bestå av nesten 20 julesanger.

– Til og med gjennom den andre verdenskrigen ble det holdt julekonserter. Unntaket var kun de siste to årene med pandemien, sier Hansen.

Utvikling og hygge

Det koster 1250 kroner (per semester) å være med i koret. Korets leder gjennom mange år er Anne Bennick. Hun har bak seg et vel fungerende styre og et kor med god økonomi.

For utvikling av koret og ikke minst for hygge, deltar og arrangerer koret også seminarer, konserter og andre musikalske opplevelser i inn- og utland.

Dersom du ønsker å bli med, kan du melde deg på ved å kontakte Anne Bennick på e-post (anne@bennick.no) eller mobil (905 74 658).

Powered by Labrador CMS