ALLER BEST: Gruppa gjorde nærmest rent bord på akershusmesterskapet for bedrifter. Fra venstre: Nora Kjødnes, Anine Johnsen, Helle Kjødnes og Andreas Horgen. Camilla Håkonsen manglet da bildet ble tatt.

Ble beste ungdomsbedrift i hele Akershus!

Denne gjengen gikk til topps i både «Beste markedsføring» og «Beste ungdomsbedrift» på prisutdelingen for entreprenørskap denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Gjengen bak ungdomsbedriften Future Fashion gjorde storeslem på onsdagens store kåring.

I tillegg til førsteplassene var også gruppa nest best i kategoriene “Beste samarbeid med næringslivet” og “Beste idépitch”, og de var tredje best i kategoriene “Bærekraftprisen” og “Beste HR-bedrift”.

I alt var det nærmere 180 ungdomsbedrifter som deltok i Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter.

– Førsteplassen i “Beste ungdomsbedrift” resulterte i at vi kvalifiserte oss til NM. Der skal vi representere Akershus i utdelingen med samme navn. Med det vil vi også få muligheten til å kvalifisere oss til EM i Istanbul. Seks bedrifter fra Akershus skal delta i NM, men det er kun vi som får konkurrere om EM-plassen.

Dette forklarer Anine Johnsen, som tidligere er omtalt i Oppegård Avis som et business talent av de sjeldne i Oppegård Avis. I denne konkurransen har hun vært på gruppe sammen med de flinke medelevene Helle Kjødnes, Andreas Horgen, Nora Kjødnes og Camilla Håkonsen.

Hva går idéen ut på?

– Det er vanskelig å vite hvordan du kan kjøpe bærekraftig mote nå til dags. “Future Fashion UB” har utviklet et nettsted som skal samle bærekraftige klesbutikker i én og samme nettbutikk, forklarer Johnsen.

Hun legger også til at målgruppen i hovedsak er ungdom. Nettbutikken skal fungere som mellomledd mellom unge som vil kjøpe klær og bærekraftige klesbutikker.

Gruppa har arbeidet hardt helt siden de etablerte bedriften i starten av årets skoleår. Johnsen forteller at mye av fritiden har forsvunnet i arbeidet, men at det ikke er noe problem da de synes arbeidet er både morsomt og givende.

– Det er nok derfor det har gått så bra. Vi synes det er gøy å jobbe sammen i utviklingen av ungdomsbedriften. I tillegg har vi et nyskapende produkt som har potensiale til å endre måten unge handler klær på. Det er motivasjon nok i seg selv, fastslår hun.

FUTURE FASHION: Elevene hadde lagt mye tid og sjel i en ordentlig presentasjon på standen.

Potensiale etter tredje klasse

Elevene er nå inne i siste fase av videregående, siden de er ferdige til sommeren. Et åpenbart spørsmål er dermed om det er potensiale for å fortsette etter de er ferdige?

– Absolutt! Under gårsdagens prisutdeling var begrunnelsen for at vi gikk seirende ut, at nettopp idéen har stort potensiale for fremtiden. Vi har stor tro på idéen selv, med andre ord er det store muligheter for at vi velger å fortsette driften etter skoleåret.

Johnsen er også påpasselig med å få frem at entreprenørskap er et utrolig givende fag.

–Det å få drive en ungdomsbedrift og være kreativ i skolehverdagen er utrolig lærerikt. Jeg anbefaler alle på ungdoms- og videregående skole til å velge entreprenørskap, avslutter hun.

Heder til Hellerasten

Også elever fra Hellerasten skole gjorde det skarpt i konkurransen. Skolen deltok med to ulike elevbedrifter fra faget Utvikling av produkter og tjenester deltok, bedriften Oppegård Såpe tok en knallsterk andreplass i kategorien «Beste salgsteam».

2. PLASS: Dette firkløvret hadde full kontroll på salgs-pitchen og ble nummer to i kategorien «Beste salgsteam».
Powered by Labrador CMS