NÆRINGSLIV

TIL PÅSKEN: Blomster Outlet Kolbotn planlegger å åpne dører igjen, forhåpentligvis til påsken.

Holder vinterstengt

Blomster Outlet Kolbotn måtte stenge dører og permittere ansatte, men de håper på å komme sterkere tilbake til påsken.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper på at vi kan åpne igjen til påsken, sier Cihad Ugur (36).

Sammen med fetteren Feridun Ugur (39) har han drevet den populære blomsterbutikken i Sentrumsbygget på Kolbotn. Nå er butikken vinterstengt, som er ganske vanlig i denne bransjen.

HALVANNET ÅR: Fetterne Cihad Ugur (36) og Feridun Ugur (39) har åpnet en blomsterbutikk i Sentrumsbygget den 16. oktober 2020.

Fetterne Ugur har også drevet den søndagsåpne frukt- og grøntbutikken Nor Frukt, som ligger bare et steinkast unna. Ifølge dem får de mange tilbakemeldinger fra kundene som savner blomsterbutikken.

– De fleste av kundene våre ønsker blomsterbutikken tilbake. Det er også mange som kommer til oss og sier fra at de savner den, og at de er lei seg, sier Cihad Ugur.

Mye salg frem til pandemien

Blomster Outlet Kolbotn opplevde suksess og mye støtte fra lokalsamfunnet da fetterne Ugur åpnet blomsterbutikken den 16. oktober 2020.

– Det var en superfin start med mye start helt frem til pandemien startet i mars 2020. Korona har ødelagt mye for oss, sier 36-åringen.

Ifølge ham var det lite salg helt siden den første nedstengingen av samfunnet for snart to år siden.

Permitterte tre ansatte

– Etter hvert måtte vi gjøre tilpasninger. Vi endret også det populære konseptet fra outlet til en vanlig blomsterbutikk, men fortsatt var det snakk om store økonomiske tap, selv om vi hadde bare én ansatt for hele butikken. Det fungerte også dårlig med de endringene i konseptet, sier Cihad Ugur.

Etter å ha bodd i Oslo i over 30 år valgte han å flytte fra Bråten til Greverud i januar i fjor, og han angrer ikke i det hele tatt. Samtidig synes han det er trist at pandemien har ødelagt så mye for blomsterbutikken, som de har satset så mye på.

– Det er utfordrende å drive en blomsterbutikk, særlig under pandemien. Jeg kjenner til mange av blomsterbutikkene i Oslo og omegn som gikk konkurs under pandemien. Det er veldig trist. For å unngå konkurs måtte vi stenge butikken kort tid etter nyttår. I uke to var vi også nødt til å permittere de tre fast ansatte, sier Ugur.

Powered by Labrador CMS