SER FREMOVER: Etter noen tøffe måneder med gitteret halvveis nede, hadde butikksjef Toril Arveng grunn til å smile mandag denne uken. Kundene strømmet til den tradisjonelle maisalget i bokhandelen.

– Vi har så masse å takke kundene våre for

Den lokale bokhandelen startet det velkjente maisalget etter strabasiøse måneder.

Publisert Sist oppdatert

Norge har en bokbransje med fastpris på bøker. Hver 1. mai oppheves fastprisen på bøkene utgitt året før, som dermed kan selges med rabatter.

– For oss er dette salget ett av de store høydepunktene i året. Vi ser også at for mange kunder er maisalget nærmest en julaften nummer to. Nå er alle bøkene du ikke fikk til jul satt ned med store rabatter, sier Toril Arveng.

Utfordrende

Maisalget omfatter alle sjangre, og du finner titler både i pocket og innbundne utgaver.

Butikksjefen for den lokale bokhandelen på Kolbotn opplevde et voldsomt oppsving i fjor. Med nedstengt samfunn skulle alle både lese og legge puslespill. Norli-kjeden fikk rekordomsetning og de ansatte fikk bonuser.

HØYDEPUNKTER: Butikksjefen i den lokale bokhandelen sier det er vanskelig å finne bare noen få høydepunkter fra årets maisalg. Her er noen av dem.

– 2021 har vært helt forferdelig andre veien. Mammut, Valentine og morsdag ble veldig amputert. Det har vært utfordrende, men vi har mange trofaste kunder som har støttet oss masse med klikk og hent, sier Arveng.

I seks uker måtte bokhandelen og de aller fleste andre butikkene på senteret holde stengt på grunn av de strenge koronarestriksjonene. Kundene kunne ikke komme inn i butikken, men det var mulig med de etter hvert så velkjente klikk og hent-løsningene.

– Det blir jo aldri det samme som å kunne åpne butikken, men her på Kolbotn er vi heldige som har et stort publikum som er svært leseglade, og ikke minst lojale. Vi har masse å takke kundene våre for denne våren.

Kø i butikken

Toril Arveng har jobbet i bokhandelen siden den åpnet i 2008. Den gangen var den med i Tanum-kjeden. I 2019 ble den overtatt av Norli.

– Vi har et sterkt Norli i ryggen, som også gjør at vi klarer oss så godt i disse spesielle tidene, sier Toril Arveng.

Mandag var det til tider kø, med god avstand, da salget startet i bokhandelen på Kolbotn Torg.

– Vi var nesten på gråten av glede da vi kom på jobb mandag morgen og registrerte alle forhåndsbestillingene som hadde kommet inn i løpet av helgen, sier Arveng.

Håper å få alle tilbake

Vilgun Hjelseth var en av mange kunder som var innom. Hun hentet boken Kina på 200 sider av Torbjørn Færøvik.

– Jeg er veldig interessert i Kina og har lest de andre bøkene Færøvik har skrevet. Rett og slett spennende lesning, sier hun.

BOKELSKER: Vilgun Hjelseth fra Kolbotn var en av mange kunder som besøkte bokhandelen på maisalgets første dag.

Toril Arveng håper butikkdriften vil ta seg så godt opp igjen at hun får tilbake alle studentene som jobber deltid i bokhandelen.

– Vi har vanligvis én student som jobber her hver kveld. De har dessverre vært permittert i den utfordrende tiden som har vært, men kalles nå tilbake en etter en. Med trafikken vi ser her i dag, håper jeg vi snart har alle tilbake, sier Toril Arveng.

Powered by Labrador CMS