POPULÆRT: Butikkmedarbeider Amalie Klemsdal med noen av produktene det går veldig mange av i disse koronatider.

Selger massevis av spill og puslespill

– Jeg tror vi trenger å koble av fra nyhetsbildet.

Publisert

Mange serveringssteder og restauranter har stengt på grunn av koronapandemien. På vårt lokale kjøpesenter Kolbotn torg er det også mange som sliter. Før helgen ble det kjent at kjeden Voice stengte sine butikker fra og med lørdag, noe som inkluderte tre klesbutikker på det lokale senteret. 

 

– Mange takker oss for handelen på en litt annen måte enn til vanlig. Vi takker tilbake for at de holder liv i oss – det er nødvendig,

Toril Arveng, butikksjef

Vår lokale bokhandel Norli merker også godt at koronapandemien brer om seg. Butikksjef Toril Arveng forsøker likevel å tenke positivt. 

– Å jobbe i bokhandel nå er på mange måter fint. Kundene viser hensyn, og vi følger strenge rutiner med å vaske og sprite overflater. Vi bruker hansker og vi har 1 meters avstand-regel. Vi tar ikke i mot kontanter, det er kun kortbetaling og da helst med tæpping, forteller Arveng. 

Avlastning

Hun forteller at bokhandelen har det langt fra stille. 

– Folk trenger ting som kan avlaste tankene – så vi selger massevis av især puslespill og brettspill akkurat nå. Vi trenger å koble av fra det digitale og fra nyhetsbildet. Det virker som familiene samles rundt bordet og spiller. Mange forteller om en fin tid hvor de som familie har blitt mer sosiale oppi det usosiale, sier Arveng. 

BUTIKKSJEF: Toril Arveng er butikksjef ved Norli Kolbotn torg.

Til de ynge selger bokhandelen selvsagt mye tegne/male/aktivitetshefter til barn, samt mye barnelitteratur. 

– Så klart går det også masse krim, som seg hør og bør nå før påske. Krimmen er et fast innslag i påsken om den nå ikke blir med på hytta i år.

Takker

Som flere andre butikker på kjøpesenteret har også bokhandelen innskrenket åpningstidene og stenger klokken 18 på hverdager. Toril Arveng er glad for at så mange støtter opp om lokale tilbud. 

– Mange takker oss for handelen på en litt annen måte enn til vanlig. Vi takker tilbake for at de holder liv i oss – det er nødvendig, sier Toril Arveng. 

Powered by Labrador CMS