GJENÅPNET: – Husk å handle lokalt, sier butikksjef ved Norli Kolbotn, Toril Arveng. Foto: Yana Stubberudlien
GJENÅPNET: – Husk å handle lokalt, sier butikksjef ved Norli Kolbotn, Toril Arveng. Foto: Yana Stubberudlien

– Nå må folk bruke oss

Da Oppegård Avis var innom Kolbotn Torg torsdag ettermiddag, var det en stor pågang av kunder på kjøpesenteret. 210 personer har handlet noe på bokhandelen.

Publisert Sist oppdatert

I dag har butikkene på Kolbotn Torg blitt gjenåpnet etter å ha vært stengt siden 28. januar som følge av de strenge lokaltiltakene knyttet til smittesituasjonen i Nordre Follo.

Syv av de totalt ni ansatte på bokhandelen til Norli på Kolbotn Torg har vært permittert i tre uker, men er nå tilbake på jobb.

– Det var for første gang siden pandemien startet at vi måtte stenge butikken. Det var tre tøffe uker for oss og de andre butikkene på Kolbotn Torg, sier butikksjef Toril Arveng (48) på Norli Kolbotn.

Da Oppegård Avis var innom Kolbotn Torg torsdag ettermiddag, var det en stor pågang av kunder på kjøpesenteret. 210 personer har handlet noe på bokhandelen.

– Det er veldig bra. Alle kundene ønsker oss velkommen og sier de har savnet oss. Det varmer oss veldig, sier Arveng.

– Husk å handle lokalt

Butikksjefen understreker at det er viktig at Kolbotn Torg blir brukt av alle som bor rundt.

– Alle innbyggere må huske at det er viktig å handle lokalt. Hvis folk handler i Oslo på vei hjem fra jobb eller studier, ødelegger det veldig for oss. Det er meget viktig at de lokale tilbudene opprettholdes. Hvis folk støtter oss, gjør de Kolbotn rikere og handelsstanden vil blomstre, sier Arveng.

48-åringen som bor på Sofiemyr har jobbet på Kolbotn Torg siden kjøpesenteret åpnet i 2008. Hun håper den lokale bokhandelen og de andre butikkene vil klare seg til tross for de tøffe tre ukene med nedstenging.

Må ha jevnt med kunder

– Det har vært mye folk innom oss i dag, mange flere kunder enn på en vanlig dag. Allerede i dag har vi tatt igjen mye, men vi må ha det jevnt med kunder hver dag og er derfor helt avhengig av at folk støtter oss, sier butikksjefen.

Hun påpeker at pålegget om å holde stengt kom midt opp i valentinsdagen og morsdag, som i år havnet på samme søndag (14. februar). I tillegg mistet den lokale bokhandelen starten på årets Mammutsalg, bokbransjen desidert største boksalg, som startet i går, mandag 15. februar.

– Vi skal utvide Mammutsalget i ytterligere to uker, frem til 13. mars, så vi håper at folk vil stikke innom oss for å kjøpe noe spennende de kan kose seg med, sier Arveng.

I tillegg til bøker er det mye salg av puslespill, brettspill og tegnesaker på Norli.

– Folk var helt gærne etter puslespill i fjor og vi ser at denne trenden fortsetter også i år. Salget av brettspill og ulike tegnesaker går også veldig bra, og tyder på at folk ønsker å legge litt vekk det som er digitalt når de er mye hjemme eller på hytta, sier 48-åringen.

Powered by Labrador CMS