ANBEFALER: Én av disse bøkene er ukens anbefaling fra bibliotekarene i Nordre Follo.
ANBEFALER: Én av disse bøkene er ukens anbefaling fra bibliotekarene i Nordre Follo.

Rykende ferskt boktips

Bibliotekarene ligger ikke på latsiden. I tillegg til et rykende ferskt boktips har de også nyheter om «Sommerles».

Publisert

Hver uke tipser utvalgte bibliotekarer fra Nordre Follo bibliotek leserne av Oppegård Avis om gode leseopplevelser. Denne uken har de også med seg rykende ferske nyheter om lese-kampanjen «Sommerles for vokse» som starter i morgen. Men først en anbefaling.

“Dansende bjørner. Lengselen etter tyranniet”

Av: Witold Szablowski

Pax, 2019

Bjørnen Vela spiser åtte brød daglig, og bader én gang i måneden. Etter et tjue år langt liv som scenekunstner hos en bulgarsk romfamilie flyttes hun i 2006 til et bjørnereservat. Her skal hun leve resten av livet sitt sammen med andre pensjonerte, dansende bjørner. Det er en ny tid i Europa, både for bjørner, deres tidligere eiere, og for en generasjon av mennesker som har levd under sosialistiske styresett rundt om i verden. Hva betyr frihet, og hva kan vi lære av de dansende bjørnene? For selv om bjørnene nå bor i et fredelig og naturskjønt reservat, stiller de seg på to bein for å danse så snart de ser et menneske. Boka er en tankevekkende og overraskende reise i sosialistiske samfunn.

Liker du denne, vil du kanskje også like «Nowa Huta» av Mikkel Vika, «Automobil: en reise gjennom Europas bakgård» av Morten Andreas Strøksnes eller «Fri» av Lea Ypi.

Anbefalt av: Kristin

Sommerles for voksne

Nordre Follo bibliotek arrangerer sommerles både for barn og voksne. Sommerles braker løs fra1. juni, og alle som har lyst, kan delta.

– Sommerles for voksne er en bokbingo med varierte og spennende temaer. Vi i biblioteket hjelper gjerne med lesetips. Sommerles for voksne varer fra 1.6. til 31.8.2023, akkurat som sommerles for barn.

Dersom du vil ha mer informasjon om sommerles, så finner du det på denne linken.

Powered by Labrador CMS