STORT I STOREBUKTA: Det er et stort boligprosjekt som settes i gang i Storebukta. Dette er slik prosjektet skal se ut når det står ferdig med blokker og rekkehus.

Her skal det bygges 65 leiligheter og 13 rekkehus

Store boligplaner på gang ved Storebukta på Kolbotn. Sjekk planene.

Publisert

Storebukta er første prosjekt ut etter sentrumsplanen for Kolbotn ble vedtatt i mars. – Vi er glade for å få bygge rekkehus i sentrum, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom Andrè Svenning-Gultvedt.

Prosjektet Storebukta skal bestå av 65 leiligheter og 13 rekkehus, eller såkalte «townhouses». Tirsdag 5. september var prosjektet oppe til førstegangsbehandling i Utvalg for miljø-og plan (UMP), og utviklingsdirektør Tom Andrè Svenning-Gultvedt satser på annengangsbehandling før jul.

– Vi satster på å være i gang med salg i januar 2018 og håper på byggestart mot sommeren, sier Svenning-Gultvedt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Mangfold i sentrum

HER SKAL DET BYGGES: Området hvor boligene skal bygges er merket av med stor, hvit ring på flyfotoet..

Både leilighetene og rekkehusene vil variere i størrelse, og Svenning-Gultvedt håper dette vil appellere til flere målgrupper.

– Det er en del toroms leiligheter, mindre leiligheter for førstegangsetablerere, ellers er leilighetene typisk fra 80-120 kvadratmeter. Det er jo et 50 pluss marked vi sikter inn på der, men det blir også famlieboliger i rekkehusene, sier Svenning-Gultvedt.

FRA PLANENE: Her ser du en beskrivelse av prosjektet. Kartet er zoombart!.

Fasadene skal bestå av vedlikeholdsfritt tre, tegl og aliminium, rekkehusene skal ha takterrasser og hage på begge sider.

Les også: Ny megler på lokalmarkedet i Oppegård

– Vi tror rekkehus i sentrum er veldig bra, og er glade for at vi får bygge det. Det er et riktig grep av kommunen for å få det mangfoldet de ønsker i sentrum, sier Svenning-Gultvedt.

Løft for nærmiljøet

Innunder prosjektet kommer også flere tiltak for nærmiljøet, og det skal bygges en ny nærlekeplass syd for prosjektet. I tillegg blir det tuftepark, fotballbane, sandvolleyball-bane, og jungelsti.

Les også: Her er Ulla og cos planer for Trelasstomta på Myrvoll

– Vi har stor tro på at yngre og barn som leker ute bidrar til trivsel, også for de eldre som bor i leiligheter, avslutter Svenning-Gultvedt.

– Veldig bra prosjekt

FORNØYD: Kjell G. Pettersen, UMP-leder og Høyre-politiker..

Utvalget for miljø og plan (UMP) har førstegangsbehandlet Storebukta. Leder i UMP Kjell G. Pettersen (H) er fornøyd så langt.

Detaljreguleringsplanen for Storebukta ble behandlet i UMP, tirsdag 5. september. Planen legges nå ut til offentlig ettersyn, med noen små endringer. Kjell G. Pettersen, Leder i UMP, er glad for at det foreligger detaljerte planer så raskt etter at reguleringsplanen for sentrum ble vedtatt.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er et veldig bra prosjekt, og at det kommer så raskt er bra, sier Pettersen.

Les også: Se kommunen fra fugleperspektiv

Kommunen har vektlagt at byggingen skal koordineres med de andre byggefeltene i sentrumsplanen, så fremt det lar seg gjøre.

– Man skal prøve å samordne mest mulig byggevirksomhet med øvrig utbygging, men vi vil ikke stille krav til utbygger som vil være umulig å overholde, sier Pettersen.

Føringen gjelder i den grad det er mulig å samordne prosjektene, og avstanden ikke er for stor mellom Storebukta-utbyggingen og annen
utbygging på feltene rundt.

FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges!.

Førstegangskjøpere

Kommunen oppfordrer utbygger til å se på løsninger som appellerer til førstegangskjøpere, som for eksempel borettslagmodellen.

– Det er ikke sikkert det blir billigere, men det er noe de kan se på. Jeg synes det er veldig bra at det er en blanding av townhouses og leiligheter. Og at det er noen leiligheter som er små og relativt billige boliger, som kanskje er interessant for førstegangskjøpere. Mengden på boligene er også med på å gjøre noe med prisen. Jeg har håp om at dette skal føre til at de ikke blir blant de dyreste, avslutter Pettersen.

Powered by Labrador CMS