SLIK BLIR DET: Når boligfeltet på Skogsåsen står ferdig, kommer det til å bli noe sånt som dette.

Se hvordan det blir på Skogsåsen!

Om ett år kan byggearbeidene på et nytt boligområde på Myrvoll settes i gang.

Publisert

– Vi har som mål å begynne med salg av de første boligene høsten 2017. Hvis alt går etter planen, kan vi sette i gang med byggearbeidene ved årsskiftet 2017-2018, sier prosjektleder Kim Andre Moe i JM Norge.

Førstkommende mandag skal detaljreguleringen for Skogsåsen behandles politisk i kommunestyret. I sin innstilling anbefaler rådmannen at planforslaget vedtas.

KLAR FOR Å SETTE I GANG: Kim Andre Moe, prosjektleder i JM Norge AS, gleder seg til å starte byggearbeidene i skogen på Myrvoll.

– Her skal vi bygge 160 rekkehus og 64 leiligheter fordelt på fire blokker, sier prosjektlederen.

PS! Se bildespesial fra boligprosjektet i bildekarusellen øverst i saken!

 60.000 kroner per kvm

Leilighetene planlegges i størrelse fra 45 til 120 kvadratmeter per bolig, mens rekkehusene – fra 120 til 160 kvadratmeter.

– Prisene vil ligge på nivået med Kolbotn sentrum, med en gjennomsnittspris på 55.000 til 60.000 kroner per kvadratmeter. Rekkehusene vil selges for 5 til 5,9 millioner kroner per enhet, sier Moe.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER SKAL DET BYGGES: Fugleperspektiv fra området på Skogsåsen (i ring) sett fra nordøst. Du kan også se Trelasttomta til høyre, samt Øvre Ekornrud gård og Lille Kolbotnvann i front. Trelasttomta, Skiveien og Myrvoll stasjon ligger i bakgrunn.

 

Ny rundkjøring

Skogsåsen er et skogsområde i dag. Ifølge Moe skal det avskoges.

De to fjellknausene mot Tverrveien skal fungere som en slags inngansportal til det nye boligområdet.

– Det skal bygges en ny rundkjøring i Tverrveien som skal være avkjøring til Skogsåsen, sier Moe.

Det skal også avsettes en tomt til en ny privat eller ideell barnehage med seks avdelinger.

SLIK BLIR DET: Illustrasjonen viser et perspektiv fra typiske småhus som utbyggeren JM Norge konseptuelt utvikler. De er moderne funkispreget og er per i dag i endring frem til januar 2017.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Maks fire etasjer

Byggehøyden på rekkehusene skal variere fra to etasjer, to etasjer og en underetasje til to etasjer og en liten toppetasje med takterrasse. Boligblok- kene skal bygges med fire etasjer. Det legges opp til 1 til 1,5 p-plasser per rekkehus, samt 0,8 til 1,2 p-plasser per leilighet.

Boligfeltene er planlagt som bilfrie. Bebyggelsen skal organiseres rundt et sentralt og bilfritt felles grøntareal.

– Trafikken fra Tverrveien skal føres via adkomstveien direkte til felles parkeringsanlegg under bebyggelsen. Her i fra skal adkomstveien knyttes sammen med gangveier til boligfeltene, sier Moe.

På kartet under kan du se området rundt der boligene skal ligge.

Powered by Labrador CMS