GIKK I TAKET: Eneboligen i Mellomåsveien på Trollåsen gikk til slutt for over to millioner mer enn prisantydning.

Gikk to millioner over takst

Nå er det fest i boligmarkedet, i hvert fall dersom du skal selge enebolig.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsmeglere bruker ofte uttrykket "beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet". Nå er det tydelig at populariteten til gamle Oppegård kommune har skutt enda mer i vært. Oppegård Avis har den siste tiden fått flere tips om til dels ville budrunder på eneboliger, rekkehus og tomannsboliger.

– Vi vurderte å legge inn bud på et rekkehus på Ødegården, men det gikk nesten en million over takst. Da ble det uaktuelt, sier en boligsøker til lokalavisen.

OVER TAKST: Rekkehuset i Kongeveien 13b på Ødegården gikk nesten en million over prisantydningen.

Boligen vedkommende prøvde seg på er et rekkehus i Kongeveien 13b, Den 121 kvadratmeter store boligen hadde en prisantydning på 4 680 000 kroner, men etter budrunden var ferdig hadde prisen skutt opp til 5,5 millioner.

Dette er derimot langt fra det heftigste eksemplet.

– Godt planlagt prosess

9. februar solgte eiendomsmegler Toril Wetter Sæther en enebolig i Mellomåsveien 156 på Trollåsen. Boligen fra 1982 på 152 kvadratmeter boareal hadde en prisantydning på 8,8 millioner kroner.

– Dette var en god planlagt salgsprosess. Selger tok kontakt i august for å legge ut boligen for salg i februar, da han overtar ny bolig i april. Da fikk vi god tid til å klargjøre boligen med styling, tips med mer. Videre benyttet vi muligheten til å ta sommerbilder slik at tomten kom frem på sitt aller beste.

– Det ble en veldig god presentasjon av boligen på nettet og vi traff spot on. Det var 28 familier som meldte seg på visning og syv familier som deltok i budrunden, forteller Toril Wetter Sæther.

Stor etterspørsel

Til slutt endte boligen på 10 830 000 kroner, ifølge statistikken på Eiendomsverdi.

Krogsveeen-megleren mener denne boligen hadde alle x -faktorer på plass.

– Den har en nydelig, skjermet beliggende med utsikt. Meget pent opparbeidet og påkostet tomt, og ikke minst en god og velholdt standard hvor man kan flytte rett inn. Det kommer en svært lykkelig småbarnsfamilie inn i boligen, og de sikret seg en av de best beliggende eiendommene i Mellomåsveien.

SOLGT: Eiendomsmegler Toril Wetter Sæther i Krogsveen solgte boligen som gikk mer enn to millioner over takst.

– Hvordan er ditt inntrykk av det lokale boligmarkedet om dagen?

– Vi opplever en stor etterspørsel på eneboliger med hage og nærhet til Kolbotn sentrum . Det er mange småbarnsfamilier som bor i rekkehus eller tomannsboliger som har vokst seg ut av disse, men som gjerne vil tilhøre samme skolekrets de har i dag.

– Tror du mange er korona-lei av å bo i leilighet i Oslo?

– Ja, så absolutt. Jeg har møtt mange Oslo-familier på visninger hvor de forteller meg at de har oppdaget at Kolbotn/ Oppegård er ei lita skjult perle rett ved Oslo-grensen. Hjemmekontorløsning er kommet for å bli, og med den fleksibiliteten dette fører med seg, har Oslo-borgerne løftet blikket litt lenger ut av hovedstaden.

– Korona-lei av leilighet

I midten av februar solgte megler Roger Edvardsen i Privatmegleren Kvadrat en enebolig i Solkollen 15. Boligen på 146 kvadratmeter boareal er også fra 1982, og hadde en prisantydning på 7,8 millioner. Boligen gikk til slutt for 9 millioner kroner.

– Salget i Solkollen gikk veldig bra. Vi hadde 14 på visning. De fleste budgiverne var fra Oslo, forteller Edvardsen, som også påpeker at det er spesielt trykk på eneboliger, og at det er her prisstigningen har vært størst i kommunen.

– Boligmarkedet i Oslo påvirker vår kommune veldig mye, og det ser ut som mange er korona-lei av å bo i leilighet. Spesielt Kolbotn og Ingieråsen er det stor etterspørsel etter enebolig, sier Roger Edvarsen.

OVER PRISANTYDNING: Denne eneboligen i Solkollen 15 gikk 1,2 millioner over takst.
Powered by Labrador CMS