Bondevik fikk kulturskoleloven innrammet fra Oppegård kulturskole

GRATULERER: Her gir pianist Edvard Sanbakken (18) gaven til Kjell Magne Bondevik - en stor, innrammet kulturskolelov.

– Gratulerer med dagen fra Norsk kulturskoleråd

Oppegård kulturskole ga kulturskoleloven i gave til Bondevik på vegne av Norsk kulturskoleråd.

Publisert

Tidligere statsminister og fredsmann Kjell Magne Bondevik, bosatt på Kolbotn, fyller 70 år søndag 3. september, og ble feiret offisielt i operaen på fredag. 

Oppegård kulturskole stilte sterkt, og både åpnet og avsluttet hele mottakelsen med musikalske innslag.

Åpningsnummeret ble fremført av Eline Heistø Carlsen (11) og Frida Haltli (10) på fiolin, akkompagnert av sine fedre  Jan Clemens Carlsen på cello og Frode Haltli på trekkspill. Edvard Sandbakken (18) avsluttet det hele med et jazzstykke på piano. 

Les også: Tar fatt på jobben med glede og ydmykhet

PS! Saken fortsetter under bildet!

En viktig lov for kulturen

LOVLIG GAVE: Kulturskolen feirer 20 år i år, og det takket være kulturskoleloven som Bondevik var en av pådriverne for, mente kulturskolerektor Rune Molvær.

Deretter var det kulturskolerektor Rune Molvær sin tur. Han leser opp paragraf 13.6 i Opplæringsloven, og den lyder som følger:  

STOLT REKTOR: – Ja, det er klart jeg er stolt! Rune Molvær sier at Oppegård kulturskole får oppdrag hele tiden, og at det mange dyktige elever som stiller opp.

"Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles".

– Betyr dette noe da? Spør rektoren, og svarer selv:

– Ja, det gjør det. Det er 930 elever i Oppegård kulturskole og 250 på venteliste. Vi trenger disse lovparagrafene, sier han, og smiler til Bondevik. 

Molvær og Sandbakken overrekker så selveste en innrammet kulturskolelov til jubilanten. Gaven er på vegne av Norsk kulturskoleråd nasjonalt som takk for hans arbeid for kulturskolene. 

– Denne er til ære for deg, sier rektoren. 

Les også: Jubilanten briljerer med Pinocchio

PS! Saken fortsetter under bildet!

GRATULERER: Her gir pianist Edvard Sanbakken (18) gaven til Kjell Magne Bondevik: en stor, innrammet kulturskolelov.

I år er det 20 år siden kulturskoleloven ble vedtatt

Det var Bondevik som i 1980 – som stortingsrepresentant – tok initiativet til en interpellasjonsdebatt i Stortinget, en debatt som la grunnlaget for den generelle statsstøtten til musikkskolene som kom i 1982.

Loven, som ble effektiv fra 1998, førte til at så godt som alle kommuner etter et par års tid hadde startet eller var i gang med å starte opp musikk- og kulturskole. Før den tid var det ganske mange som ennå ikke hadde kommet i gang.

Les også: Amanda til Espen og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

Powered by Labrador CMS