ØNSKER Å VOKSE VIDERE: – I dag er vi et nettverk bestående av rundt 30 kvinnelige gründere, men også ledere fra ulike bransjer i Follo, sier styreleder i BPW Follo, Esther Skiri. Foto: Yana Stubberudlien
ØNSKER Å VOKSE VIDERE: – I dag er vi et nettverk bestående av rundt 30 kvinnelige gründere, men også ledere fra ulike bransjer i Follo, sier styreleder i BPW Follo, Esther Skiri. Foto: Yana Stubberudlien

Ønsker flere kvinnelige gründere og ledere velkommen

Esther Skiri (45) fra Kolbotn håper flere engasjerte og samfunnsbevisste kvinner blir med i et profesjonelt nettverk for kvinnelige næringsdrivende.

Publisert Sist oppdatert

45-åringen fra Tangen på Kolbotn er styreleder i BPW Follo, som står for "Business and Professional Women in Follo" (red. anm.: tidligere Follonettverk). Det ble etablert i 1995 som Norges første profesjonelle nettverk for kvinnelige næringsdrivende.

Fakta om BPW Follo:

  • Står for "Business and Professional Women in Follo", som ble etablert i 1995 som Norges første profesjonelle nettverk for kvinnelige næringsdrivende.
  • Ledes av Esther Skiri fra Kolbotn.
  • BPW International ble etablert i Geneve i 1930 av Dr. Lena Madesin Phillips og eksisterer i dag i 95 land, deriblant Sverige, Finland og nå Norge.
  • Les mer på follonettverk.no

– I dag er vi et nettverk bestående av rundt 30 kvinnelige gründere, men også ledere fra ulike bransjer i Follo. Det er utrolig morsomt å være i et sånt nettverk og dele erfaringer med kvinner som "sitter i samme båt" som deg. Det er også viktig og givende å ha en slik møteplass for oss, kvinner. Flere av oss har blitt gode venner. Vi gir gode og konstruktive tilbakemeldinger til hverandre, vi støtter hverandre opp og spiller hverandre gode, sier Esther Skiri.

30 MEDLEMMER FRA FOLLO: BPW Follo har rundt 30 lokale medlemmer som representerer ulike bransjer. Foto: Privat.
30 MEDLEMMER FRA FOLLO: BPW Follo har rundt 30 lokale medlemmer som representerer ulike bransjer. Foto: Privat.

Viktig møteplass for kvinner

– Som medlem i nettverket får du tilgang til en spennende møteplass med både sosialt og faglig påfyll, sier Skiri, som har drevet SeniorHjelperne AS i to og et halvt år.

Hun sier lokalforeningen arrangerer jevnlig møter – både medlemsmøter med variert faglig innhold og sosiale arrangementer. Medlemsmøtene arrangeres en gang per måned på Tårnåsen aktivitetssenter.

– Medlemsmøtene starter alltid med noe mingling, for at det er viktig for oss å ha fokus på det sosiale i tillegg til det faglige, påpeker Skiri.

Ifølge styrelederen sørger de for spennende foredrag på alle medlemsmøter for å gi faglig påfyll til medlemmene.

– Neste foredrag blir om videomarkedsføring onsdag 15. oktober, men temaene varierer avhengig av ønsker og fokus. Det er berikende at våre medlemmer representerer bedrifter innen helt forskjellige bransjer, sier Skiri.

SOSIALT OG LÆRERIKT: Medlemsmøtene arrangeres på Tårnåsen aktivitetssenter en gang per måned. Foto: Privat
SOSIALT OG LÆRERIKT: Medlemsmøtene arrangeres på Tårnåsen aktivitetssenter en gang per måned. Foto: Privat

Større nettverk i andre land

Skiri sier det internasjonale BPW-nettverket er mye større i andre land enn i Norge. BPW International ble etablert for 90 år siden i Geneve og eksisterer i dag i 95 land, deriblant Norge, Sverige og Finland.

– BPW Internasjonal er et høringsorgan i FN. Organisasjonen er opptatt av likelønn for kvinner og menn, og jobber mot EU-parlamentet for å fremme kvinnesaker og hjelpe mindre privilegerte kvinner, sier hun.

Ønsker å vokse videre

Medlemskapet i BPW Follo vil koste cirka 2.500 kroner fra neste år og inkluderer også medlemskapet i SMB. Som medlem av BPW internasjonal nyter det lokale nettverket godt av en stor og veldrevet organisasjon som tilbyr seminarer, konferanser og kongresser i hele verden.

BPW har rundt 12.000 medlemmer i Italia mens i Norge har de bare 30 medlemmer for tiden.

– Dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi ønsker å fremme næring i Nordre Follo og i Norge ellers, slik at det dannes flere lokale lag. Vi vet at det finnes mange flere kvinnelige grundere og ledere i Norge som er samfunnsbevisste og engasjerte, og vi ønsker alle nye medlemmer velkommen. Selvfølgelig er også gjester velkomne på våre medlemsmøter, sier Skiri.