Skogbrann på Taraldrud

Brant rett under hovedkraftledningene

Skogbrannen på Taraldrud i natt gikk bra, men brannvesenet var glade for at de hadde såpass mange ressurser tilgjengelig.

Natt til tirsdag 5. juni omtrent klokken 22.50 fikk brannvesenet en telefon om røykutvikling på Taraldrud, rett ved turstien ved Åsland pukkverk (se kart nederst i saken).

– Brannvesenet var raskt på plass, og hadde kontroll før politiet var der, sier Ronny Årstein, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

Les også: Skogbrann på Myrvoll

Flammene var på tre til fem meter, og ca. 600 kvadratmeter (omtrent en tiendedel av en fotballbane) ble brent, og brannvesenet måtte etterslukke utover natta. 

– Vi holdt vakt resten av natten for å være sikre på at det ikke blusset opp igjen, forteller Freddy Filling, innsatsleder brann. 

Se video av åstedet øverst i saken. Saken fortsetter under bildet. 

Blåste kraftig, brukte store ressurser

600 KVM: Det var et ganske stort område som ble svidd i natt på Taraldrud.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, men det var takket være 26 mannskap fra Oslo og Follo brannvesen som var på jobb. Oslo bistod med fem brannbiler, og Follo med fire. 

Les også: Skogbrann på Taraldrud

– Jeg er glad for at vi hadde såpass mange ressurser. Det var på grunn av den gode innsatsen at det gikk så bra. Det kunne potensielt blitt en stor skogbrann og det blåste kraftig opp mens det brant, sier Filling.

Brant under hovedkraftledningen

HOVEDKRAFTLEDNING: Her brant det på Taraldrud i natt, ved turstien rett innenfor Skis kommunegrense på "andre siden" av E6 for Oppegård. I toppen av bildet ser du hovedkraftledningen som går til Oslo, og det kunne gått riktig ille dersom flammene hadde fått tak i dem.

Brannen var rett på grensen til Ski kommune, på venstresiden av E6 retning Ski, rett ved Åsland pukkverk. 

– Det brant rett under hovedkraftledningen som går inn til Oslo, så det kunne fått dramatiske følger, sier Filling. 

Les også: Testet nødetatene

Det brant rett ved turstien som går fra broen over E6 rett ved fylkesgrensen, men hverken politiet eller brannvesenet vil si noe om det er en turgåer eller en gnist fra hovedkraftledningen som forårsaket brannen. Hverken dyr eller mennesker ble skadet. 

– Vi kan ikke konkludere med noe foreløpig, men vi har så langt ingen mistenkte i saken, og ingenting tyder på at brannen var påsatt, men noe må jo ha forårsaket, den, sier operasjonsleder Årstein.

Til venstre for Åsland pukkverk kan du se broen over E6, og turstien inn i skogen. Det var i krysset mellom turstien og kraftledningene (forstørr kartet for å se) at det brant. 

Powered by Labrador CMS