ETTERSLUKKER: Brannen er nå under kontroll, men etterslukkingarbeid pågår.

Brannårsaken kan ha vært en bilbrann

En teori politiet jobber rundt er at brannen skal ha startet i en bil i garasjeanlegget i Kornmoveien.

Brannen som totalskadde Kornmoveien 8, og som har gjort Kornmoveien 6 ubeboelig, skal nå være under kontroll, opplyser Øst politidistrikt. Ingen skal være skadd i brannen. 

– Brannen er så å si slukket. Det er sterk røykutvikling fortsatt, men ikke fare for spredning, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

Bilbrann kan være årsaken

Ifølge Sveen fikk politiet en melding om en bil som var i full fyr og som ble trillet ut av garasjeanlegget. Politiet jobber nå utifra en teori om at dette kan ha vært opphavet til brannen. 

– Det kom en melding om en bil som var fult overtent, og som ble fjernet, det er en foreløpig teori om at det har startet i dette kjøretøyet. Etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke et klart svar, sier Sveen.

Saken fortsetter under bildet.

ETTERSLUKKER: Brannen er nå under kontroll, men etterslukkingarbeid pågår.

Ifølge politiet ble det først observert sort røyk fra pipen til nummer 8 og røyk fra garasjeanlegget.

Beboerne får alternativt sted å bo

Det er registrert ti beboere som politiet har varslet kommunen om, og politiet opplyser om at kommunen vil finne et alternativt sted for disse å bo.

– De skal sørge for at de blir midlertidig innlosjert et sted, og det blir også en dialog med forsikringsselskapene til de berørte i fortsettelsen, sier Sveen.

Stengt vei 

Brannvesenet kommer til å være på stedet en stund til for å drive med etterslukkingarbeid.

–  Det er etterslukking til vi får helt klarlagt at det ikke noe fare for oppblussing og røyken blir borte. Veien er midlertidig steng, og dette gjelder også for andre beboere som er midlertidig evakuerte, avslutter Sveen.

Powered by Labrador CMS