TIL SKOGS: Espen Mossin på Heftyes Hunks slet til tider med presisjonen.

Lia var best - igjen

Mens Espen Mossin (bildet) og mange andre kranglet med både kratt, trær og kongler, sikret fotballgolf-fenomenet Tore Lia seg nok en cup-seier på Sofiemyr.

Publisert

Sist lørdag var det igjen duket for et storstilt fotballgolf-arrangement på Sofiemyr, nærmere bestemt Privatmegleren Golf Challenge. 80 toppt(r)ente spillere, fordelt på 19 lag, deltok i løpet av den strålende lørdagen.

Fotballgolf har tatt kommunen med storm denne sommeren, og til enhver tid kryr det med ivrige «golfere» på gressletta. Derfor var det heller ingen sak for ildsjelene bak cup-initiativet å fylle opp deltakerlisten. Første lag sparket seg ut klokken 12, mens siste lag var inne i «klubbhuset» fire timer senere. Da var det gjennomført 1 280 høyst variable spark på ballen.

Jevnt i toppen

STJERNE: Tore Lia er en ivrig fotballgolfer og vant både i lagkonkurransen og den individuelle konkurransen.

Om noen skulle være i tvil, så er det den med færrest spark på ballen som vinner i fotballgolf. Ikke overraskende var det den lokale fotballgolf-legenden Tore Lia som hadde best kontroll på lærkula, og etter to runder rundt banen stod det 48 på scorekortet.

Det sies at Lia allerede har slitt ut minst ett par fotballsko i jakten på gode runder på Sofiemyr, så det var ikke direkte uventet at han tronet på topp i den individuelle konkurransen.

Riktignok måtte han finne seg i å dele rampelyset med en annen spiller. Bjørn Helge Haugen fikk nemlig samme score som Lia, men siden sistnevnte hadde en «hole-in-one», ble han dømt foran av juryen. Tredjeplassen i herreklassen delte Hogne Fevang og Eskil Bjørshol med totalt 49 spark.

I kvinneklassen var Nanna Vinje i en egen klasse. Hun banket inn 65 spark og vant med fire spark foran Christine Hvidsten og fem spark foran Mari Langmyr.

NB: Saken fortsetter etter bildet.

NEEEEEEI!: Så skuffet ble Christine Hvidsten etter å ha bommet med noen små millimeter på hull 1. Hun ble til slutt nummer to i kvinneklassen.
RESULTATER: Her ser du hvordan de beste i hver enkelt klasse gjorde det. Trykk på bildet for større versjon.

Varierende treffprosent

Den aller gjeveste konkurranseformen i fotballgolf er selvsagt lagkonkurransen. Her slås spillernes poengsum sammen og deles på antall spillere på laget. Her varierte resultatene fra spektakulært bra til bortimot oppsiktsvekkende høyt. I kvinneklassen vant Lucky Losers 1, foran Flæskflickorna og Lucky Losers 2. I herreklassen var det Team LFC, anført av nevnte Lia, som var suverent best.

Hadde dette vært barnefotball ville noen sannsynligvis både hvisket og tisket om at «de har toppet laget» eller ropt «kjøpelag» etter dem, men det er lov å være god.

UGUNSTIG: Denne plasseringen var ikke et helt prima utgangspunkt for neste spark...

Noen som derimot ikke hadde toppet laget eller kjøpt inn stjerner var «Heftyes Hunks». Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvilke lokale veier rundt Sofiemyr som måtte trafikkreguleres på grunn av baller på avveie fra medlemmer på dette laget, men denne gangen var det stort sett trær og busker som fikk unngjelde. Stemningen de skapte kan derimot ingen ta fra dem.

Blir en tradisjon

HAR REKORDEN: Jørund Hjetland fra Team LFC er en av tre som innehar banerekorden på 19 spark. I turneringen ble det "bare" sjetteplass.

Resultatene kan finstuderes i faktaboksene, men arrangør, initiativtaker og banemann Pål Wirak, er aller mest opptatt av at dette ble nok en fin dag på Sofiemyr.

RETT I KOPPEN: Knut Erik Sturm hadde full kontroll på denne putten.

– Tusen takk til alle som deltok og bidro til at det ble en fantastisk morsom dag både på banen og på bankett. Det er jo deltagerne som bestemmer både stemning og miljø på et slikt arrangement, og dette var helt strålende. Det frister så definitivt å gjøre dette til en tradisjon, roser Wirak.

 

Powered by Labrador CMS