CUP-KLARE: 2006-gjengen i Kolbotn er klare for cup. Noen skal til pers i Hamar, mens andre går for gull på hjemmebane.

– Vi heier på bredden

Lørdag 7. september, mens regionens største fotballtalenter er samlet på Hamar Talentcup, arrangeres et av årets største breddefotball-høydepunkter på Sofiemyr. Da er det nemlig klart for tidenes første Kolbotn Supercup.

Publisert

Rent praktisk er det 2006-årgangen til Kolbotn som har tatt initiativet. Med nesten 50 aktive fotballgutter i 13-års alderen sier det seg nærmest selv at nivået spriker. Noen er så gode at de lukter på kretslag og spiller i førstedivisjon, mens andre ikke har kommet like langt. Målet er å gi alle et godt og morsomt fotballtilbud uansett.

– Det er ganske lett for klubber å ubevisst satse litt mer på de beste. Det tror jeg det finnes utallige eksempler på både i Kolbotn og i nesten alle andre klubber. Det er ikke like enkelt å satse på bredden, i hvert fall ikke både med ord og handling. Hos Kolbotn 2006 tror jeg vi er i nærheten i alle fall. Og når vi nå lager vår egen cup er det ikke for de som har kommet lengst i fotballutviklingen. Cuper med høyt nivå er det mer enn nok av, mens det ikke akkurat flommer over av breddecuper, sier Eskil Bjørshol, trener for Kolbotn 2006.

– Bredden skal skinne

Ideen til cupen ble mer eller mindre til på grunn av frustrasjon over det labre cuptilbudet til bredden.

– Det har vært viktig for oss at vi ved overgangen til ungdomsfotball skal kunne tilby alle gutta et godt og likeverdig tilbud. I breddecupene vi har vært med på, har det vært nødvendig å ha med flere «kanoner», og de som ikke har kommet like langt ennå kan fort ende som statister. Hos oss er det virkelig bredden som skal skinne, og vi har vært helt tydelig på dette i kommunikasjonen med de interesserte lagene, forteller trinnansvarlig for gutter 2006 og initiativtaker, Anders Eldor Boye.

POKAL-SJEF: Petter Basteson lover en rå cup-opplevelse og tidenes største pokal i en norsk breddecup.

Tidenes største pokal

Heller ikke i Kolbotn er det manko på ambisiøse fotballspillere, og 2006-årgangen til Kolbotn er i år påmeldt i både første-, andre-, og fjerdedivisjon. Kolbotn Supercup er for de spillerne som har spilt mest i sistnevnte divisjon.

– De har kanskje ikke kommet like langt ferdighetsmessig som de som skal til Hamar, men de har det minst like gøy med fotball. Og akkurat sånn er det i andre klubber også. Derfor håper vi at dette skal bli en årlig begivenhet på Sofiemyr. Vi starter med åtte lag fordelt i to puljer, og vi gleder oss til å få besøk av Vålerenga, Nesodden, Nordstrand og flere andre klubber fra nærområdet. Selvsagt skal vi også kåre en vinner, som for øvrig får tidenes største pokal, men vi skal også ha det usannsynlig moro denne dagen, forteller Petter Basteson, trener i Kolbotn.

Gjev pris for fair play

Selv om det for mange av spillerne henger aller høyest å vinne cupen, er det også mye annet å glede seg til. Derfor har arrangørene også sørget for at samtlige lag deltar i en (u)høytidelig straffekonk-cup, de har leid inn lydanlegg, stiller med kiosk og det blir radarmåling av skudd. Her kan både store og små få testet om skuddfoten duger.

Det aller beste ifølge Bjørshol, er imidlertid fokuset på fair play.

– I kampens hete er det lett å glemme seg, det vet jeg av erfaring, men i Kolbotn Supercup skal det være svært lønnsomt å opptre fair. Det er bare å lese seg opp på fair play-reglene, for premien her er den man virkelig vil ha, frister Bjørshol.

– Vi heier på bredden

Firmaet Fotballfesten, kjent for VM- og EM-arrangementene på Kontraskjæret i Oslo, tente umiddelbart på ideen da de fikk tilbudet om å være sponsor.

– Da vi hørte om dette cup-initiativet til Kolbotn, var det helt naturlig for oss å hjelpe til litt på sponsorsiden. Vi ser jo hver sommer hvor mye glede gode fotballarrangementer kan skape, og dette er intet unntak. Selv om vi stort sett viser toppfotball på våre arrangementer, heier vi på bredden og har stor sans for at Kolbotn lager et slikt arrangement, sier daglig leder i Fotballfesten, Geir Oterhals.

Vil du komme og heie, spise pølser eller teste hvor hardt du skyter? Ta turen til gressbanene ved Sofiemyr kunstgress lørdag 7. september. Eventuelt overskudd går til planlegging av ny cup-moro.

NB: For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Eskil Bjørshol er ansatt i Native Media, som har samme eier som Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS