LAGER OPPSKRIFTER: Bryggerimester Gahr Smith-Garsen  i 7 Fjell Bryggeri er ølhund og engasjert i arbeidet med å få folket til å brygge sitt eget juleøl.
LAGER OPPSKRIFTER: Bryggerimester Gahr Smith-Garsen i 7 Fjell Bryggeri er ølhund og engasjert i arbeidet med å få folket til å brygge sitt eget juleøl.

Hjemmebrygging av eget juleøl tar av!

Stadig flere velger å lage juleølet sitt selv.

Publisert

Juleøl er en viktig del av feiringen, og en norsk tradisjon! Det å brygge sitt eget juleøl er noe mange har gjort i generasjoner med varierende resultat, men nå er det både enklere og mer populært enn noensinne å lage sitt eget juleøl, og til og med med egne smakstilsettinger! 

– Vi opplever en sterk økning i salg av råvarer og utstyr for brygging av juleøl, sier daglig leder Erik Schønsee i Bryggselv på Sofiemyr, som er et firma som leverer utstyr og råvarer til brygging. 

TATT PÅ KORNET: Daglig leder Erik Schønsee hos Bryggselv på SOfiemyr opplever en sterk interesse for å lage eget juleøl.
TATT PÅ KORNET: Daglig leder Erik Schønsee hos Bryggselv på SOfiemyr opplever en sterk interesse for å lage eget juleøl.

Bryggselv har ekspandert kraftig siden oppstarten, og har egne butikker i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Larvik og Asker. Selskapet som ble etablert i 2011 har hatt sterk vekst og hadde i 2015 en omsetning på 102 millioner kroner, som var en betydelig vekst sammenlignet med året før

– Julen har vært en av de høytidene i Norge som alltid har hatt sitt eget øl. Det har alltid blitt brygget mye øl til jul i de mange tusen hjem og tradisjonen har holdt seg ved like. De siste årene har kunnskapen og interessen for hjemmebrygging økt og i år vil flere enn noen gang brygge sitt eget juleøl, sier han.

Sterk økning

Sofiemyrfirmaet opplever i disse dager sterk økning i salg av komplett utstyr til brygging av juleøl. Selskapet har hittil solgt 3300 komplette sett med utstyr og råvarer til hjemmebrygging av juleøl.

– Dette er en økning på 100 prosent sammenlignet med fjoråret. Spesielt er juleølsettet Amber Christmas, som er utviklet i samarbeid med Bryggmester Gahr-Smith Garsen i 7 Fjell Bryggeri, populært blant publikum, sier Schønsee.

– Kunsten å lage godt juleøl er en gammel tradisjon som nå er mer populært enn noen gang.Dette er øl som er ukomplisert å lage og som passer godt til julemat, men som også kan drikkes uten tilbehør. Juleøl er litt sterkere enn mange andre sorter og har en høyere alkoholprosent, sier Schønsee. 

Tradisjon

Tradisjonelt har hjemmebrygging av juleøl stått sterkt ute på bygdene, men man ser nå at interessen også vokser i store byer og andre befolkningstette områder.

Det er så enkelt at du bare må komme deg i gang og prøve. i tillegg er det mange tilbydere av hjemmebryggingskurs, som det anbefales at du tar. Ellers så er det bare å bruke fantastien, smakstilsette selv og kose deg!

Powered by Labrador CMS