LOKAL DYREBUTIKK

FEIRER FØRSTE BURSDAG: Feiringen startet fredag ettermiddag og fortsetter på lørdag. På bildet ser du Monica Paus med flere butikkmedarbeidere og vikarer.

Feirer ett år på Sofiemyr

Kommunens største dyrebutikk, Buddy Kolbotn, har første bursdag denne helgen.

Publisert Sist oppdatert
HUNDERALLY: På bildet ser du hundetrener Bettina Jacobsen. Fredag ettermiddag vil hun sørge for en hunderally utenfor butikken.

– Vi skal markere dagen denne helgen. Klokken 16:00 i ettermiddag inviterer vi alle til å oppleve en hunderally utenfor butikken. Vi får besøk av hundetrener Bettina Jacobsen som skal vise rallylydighet, og i morgen fortsetter vi med flere gode tilbud til våre kunder, sier Monica Paus (46), daglig leder for Buddy Kolbotn.

Mange kjenner 46-åringen fra Solbråtan. Hun har alltid vært glad i dyr og jobbet med dyr siden hun var liten. Og dette er kanskje ikke så rart med tanke på at Nordens første dyrebutikk, Buddy Aquarium, som holder til på CC Vest på Lysaker i Oslo, ble åpnet av hennes bestefar i 1936. Her har også Monica jobbet som daglig leder siden 2001.

I tillegg til å fortsette som daglig leder i Buddy Aquarium ville hun også satse stort i hjemkommunen da hun åpnet for ett år siden åpnet en stor Buddy-butikk på 400 kvadratmeter i Kongeveien 49 på Sofiemyr.

KOMMUNENS STØRSTE: Zookjeden Buddy har butikker spredt fra Alta i nord til Arendal i sør. Buddy Kolbotn var den 29. Buddy-butikken i Norge, og er fremdeles kommunens største og blant distriktets største dyrebutikker.

Stortrives

Selv om oppstartet av Buddy Kolbotn skjedde under pandemien, har den klart seg helt fint, ifølge Paus.

– Det har vært veldig gøy. Selvfølgelig har det vært flere ombygninger av butikken, men nå føler vi at det begynner å bli bra. Jeg synes også vi har blitt tatt veldig godt imot, sier Paus og takker aller kundene.

Samtidig innrømmer hun at den generelle økningen i prisene i den siste tiden har påvirket kjøpekraften hos kundene.

– Folk blir mer forsiktige når de handler ting og leker til dyrene, men generelt synes jeg at dyrebransjen har vært relativt godt skånet under pandemien. Vi ser at folk tar vare på dyrene sine uansett kriser og pandemier, og det er veldig bra, sier Paus.

Hun sier at for tiden sliter flere butikkansatte med sykdom, men til vanlig har Buddy Kolbotn to ansatte i fulle stillinger. I tillegg har butikken fem ekstravakter som jobber på kveldstid og på lørdager.

ROKKE: Midt i butikken finner du et stort akvarium på 720 liter, som har flere spennende fisk, blant annet en rokke som koster flere tusen kroner.

Flere impulskjøp

Mathias Hjertholm (27) fra Kolbotn var fredag ettermiddag innom Buddy Kolbotn for å kjøpe en ny sele til Charlie, som er en langhåret dvergdaks på elleve måneder, men klarte ikke å unngå fristelsen ved å kjøpe et par små leker i tillegg.

FORNØYD KUNDE: På bildet ser du Mathias Hjertholm med Charlie.

– Jeg hadde fått mange anbefalinger og råd fra Monica lenge før jeg fikk hunden, og nå er jeg innom butikken hver gang jeg trenger noe til Charlie. Jeg må si at det har gått mest i leker. Det har i hvert fall vært mange impulskjøp siden den gang, og det er kanskje ikke så rart når vi har en så stor og flott dyrebutikk i nærmiljøet. Det er også fint at man kan slippe å dra til byen eller til Ski når man trenger noe, sier han.

Oppegård Avis har nylig skrevet at Greverud Senter får en splitter ny dyrebutikk om en måned når Dogman Greverud åpner dørene i de gamle lokalene til Boots-apoteket fredag 18. november.

Les også: Fra apotek til dyrebutikk

Powered by Labrador CMS