OPTIMIST: På videoen Oppegård Avis fikk tilsendt av en leser ser man en person som forsøker å dytte en leddbuss med en hånd.

– Vanskelig føre for buss

Ifølge Ruter var det glatt føre som skapte mye kaos for bussene ved Mastemyr bussholdeplass tidligere i kveld.

Publisert Sist oppdatert

Etter klokken 17:30 fikk Oppegård Avis flere meldinger fra våre lesere om kaotiske tilstander ved Mastemyr bussholdeplass.

– Bussen jeg satt på skulle kjøre inn på bussholdeplassen, men der sto det allerede to busser og de sto helt stille. Bussen lengst foran hadde muligens kjørt seg litt fast, men det vet jeg ikke. Bussjåføren på bussen jeg var på bestemte seg derfor for å ikke kjøre inn på holdeplassen, og heller snu. Da han skulle rygge inn på en sidevei for å snu, klarte han å rygge ned i en grøft og der ble vi stående. Da ble det også litt kø fordi ingen biler kom seg forbi. Noen av bilistene kjørte over på fortauet og kom seg forbi på den måten, forklarer en av leserne.

– Svært glatt føre

Pressevakt Sofie Bruun i Ruter AS har nå gått gjennom loggen for å gi oss et svar på hva som har forårsaket kaotiske tilstander på den aktuelle bussholdeplassen i kveld.

– Ifølge loggen har det vært svært glatt føre i dag. Avgangen mellom Mastemyr og Tårnåsen som skulle gått klokken 16:55 fra Jernbanetorget ble derfor innstilt. Det har vært tilsvarende problemer med glatt føre flere steder i Ruters område i dag, sier hun.

På spørsmål knyttet til bruken av helårsdekk, svarer Bruun følgende:

– Bussene har dekk som er godkjent for vinterføre, men når det er glatt og før brøytemannskap har rukket brøyting og strøing, så er det vanskelig føre for buss. Det er beklagelig at slike situasjoner oppstår. Vi har et godt samarbeid med kommunene rundt veivedlikehold, og med operatørene våre som kjører for oss. Likevel vil dessverre slike situasjoner kunne oppstå om vinteren, sier pressevakten.

Powered by Labrador CMS