KREVER OPPRYDING: – De kan ikke la hogstavfallet ligge i vilt kaos i det populære friluftsområdet, sier Reidar Finsrud. Han får støtte fra flere andre innbyggere på Tårnåsen og Sofiemyr.

– Oslo må rydde etter seg

Innbyggerne på Tårnåsen og Sofiemyr kan ikke akseptere at nærområdet ser stygt ut.

Publisert

– Det er helt forferdelig hvordan nærområdet vårt ser ut. I tillegg til å være et populært tur- og rekreasjonsområde for mange innbyggere, er det også en skolevei for mange barn, samt en inngangsport til Marka med en rekke av stier som går på kryss og tvers av skogen, sier Reidar Finsrud (69) fra Sofiemyr.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 
Finsrud reagerer på at Bymiljøetaten i Oslo kommune ikke har planer om å rydde etter den kraftige hogsten de har utført tidligere i år. Høye kostnader knyttet til oppryddingen er forklaringen på dette, mener 69-åringen fra Sofiemyr.

KREVER OPPRYDING: Reidar Finsrud fra Sofiemyr.

– Vi er fornøyde med at skogsområdet er tynnet ut, men de må rydde etter seg. Vi kan ikke akseptere at nærområdet vårt ser så stygt ut, sier han.

Klikk her for å se hva Oslo og Oppegård kommuner svarer til naboene!

– Frustrerende

Finsrud viser til store mengder av kvist og småtrær som ligger langs den populære turveien fra Ødegården via Tårnåsen og helt til kommunegrensen i nord, som gjør flere av tråkkestiene innover skogen utilgjengelige for turfolket.

 – De har hogd et ganske bredt belte i en lengde på to til tre kilometer, og har latt alt av kvist, trestammer og greiner ligge i et vilt kaos. Noe er dratt sammen i hauger. Det er grove materialer som ikke råtner på flere år. For oss, turgåere, er det frustrerende å se hvordan området ser ut, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildene!

KREVER OPPRYDING: – De kan ikke la hogstavfallet ligge i vilt kaos i det populære friluftsområdet, sier Reidar Finsrud. Han får støtte fra flere andre innbyggere på Tårnåsen og Sofiemyr.
SLIK SER DET UT: Slik ser det populære turområdet i Kongeveien ut etter hogsten.

– Et krigsområde

Flere innbyggere fra Tårnåsen og Sofiemyr møtte opp i lysløypen ved Tårnåsen skole lørdag ettermiddag for å snakke med Oppegård avis. De mener bestemt at området må ryddes.

– Det ser ut som et krigsområde. De må rydde etter seg, sier Svein Ekra (72).

VIL HA DET RYDDET: – Det ser ut som et krigsområde, sier Svein Ekra (72).

Han sier det er kontinuerlig trafikk i grusstien og skogen.

– Det er alltid noen som løper, sykler eller går her, og på høsten er det også mange som plukker sopp og bær i området. Hogstavfallet irriterer mange av oss hver eneste dag, sier Ekra.

 Han påpeker også at den nederste delen av grusstien ved Ødegården har blitt ødelagt.

FOR EN UTSIKT: For en uke siden ble det satt inn en benk ved lysløypen på Tårnåsen, men utsikten mot hauger av kvist frister ikke mange.

– Under skogsarbeidene ble det kjørt et lass med grove og skarpe steinmasser hit. Det har gjort vanskelig å gå turer med hund og sykle gjennom denne strekningen, sier Ekra.

Stier inn i skogen

– Vi bruker området mange ganger i uke. Det er sjokkerende at Oslo kommune har valgt å ikke rydde det populære området etter hogsten, sier Cornelia Vogt (43) fra Tårnåsen.

 Tobarnsmor Kari Augestad Dyrhaug (37) er helt enig med Vogt. Hun tilføyer at barnehagen, som ligger rett ved skogen, har tidligere brukt ulike stier innover skogen for å få litt variasjon under turene med barnehagebarna.

– Nå er det rett og slett farlig å gå der, sier 37-åringen.

Sperret ridevei

KOMMER IKKE GJENNOM: – Før kunne hestene gå opp i skogen. Nå kommer de ikke gjennom kvistene, sier Emilie Sanders og Natalie Bay.

Det er ikke bare turgåere og treningsglade som vil ha området ryddet. Emilie Sanders (15) og Natalie Bay (16), som rir i området tre til fire ganger i uke, sier at den populære rideveien gjennom skogen har blitt sperret flere steder.

– Før kunne hestene gå opp i skogen, men nå kommer de ikke gjennom kvistene, sier jentene.

Klikk her for å se hva Oslo og Oppegård kommuner svarer til naboene!

 

Powered by Labrador CMS