MAGISK PÅ TAKET:  Drive-in kino skaper magiske øyeblikk på toppen av Ski storsenter.
MAGISK PÅ TAKET: Drive-in kino skaper magiske øyeblikk på toppen av Ski storsenter.

Suksess med drive-in kino

Selv om den tradisjonelle kinoen er stengt, er det tydelig at mange ønsker å se film i storformat.

Forrige fredag lanserte Kolben drive-in kino på taket på Ski storsenter. Den første helgen var en stormende suksess, og tilbakemeldingene positive. I løpet av den første helgen var hele 350 biler innom kinoen. 

– Når vi ikke kan drive med noe av det som vi har drevet med ellers, var det veldig morsomt å komme i gang med drive-in kino. Det ble så vel mottatt, det var helt fult på Grease, og folk er strålende fornøyde og tuter "ha det" når de dras, sier Lone Schrøder, kulturhusleder i Kolben. 

Hun skryter av folk, som er flinke til å overholde restriksjonene, men synes det er litt rart å ikke sakke med folk som hun er vant til. 

–  Det er jo veldig rart å ikke snakke med de man har laget et tilbud for, det må jeg si, det er helt motsatt at det man ellers gjør, men folk er veldig flinke. Vi bruker munnbind og tar kontakt med dem når vi skal sjekke billettene, og det gir også folk en påminnelse om hvorfor vi driver med drive-in kino. Dette er det beste vi kunne få til nå. 

– Det er kjempetrivelig

FORNØYD: Kulturhusleder i Kolben, Lone Schrøder er glad for de positive tilbakeldingene.
FORNØYD: Kulturhusleder i Kolben, Lone Schrøder er glad for de positive tilbakeldingene.

På  hver forestilling er det plass til 100 biler, og filmene blir vist på en 45 kvadratmeter stor LED-skjerm, med sylskarp, helsynkronisert lyd på 105,4 på FM-nettet i egen bil.  

– Folk koser seg i bilene, har med seg poser fra McDonalds og esker fra Peppes, popcorn, dyner og pledd. Det er kjempetrivelig og veldig stas, sier Schrøder. 

Noen viktige ting må kinogjengerne huske på, som at man handler og går på do før man parkerer. Det er ikke mulighet til å gå ut av bilen på grunn av smittevern. Billettene bestilles per bil, og de som er i bilen må være i nær relasjon til hverandre, det være seg en vennegjeng eller familiemedlemmer. 

Noe for alle

I tiden fremover blir det vist to forestillinger i ukedagene og tre i helgene. På grunn av restriksjoner kan ikke helt nye kino-filmer vises, men det er mange godbiter på plakaten likevel. I langhelgen som kommer, vises det både familiefilmer og gamle klassikere. 

Fredag 1. mai vises Kaptein Sabeltann og den magiske diamant klokken 13.00, før Rocketman klokken 17.00 og Grease fra 1978 klokken 21.00. 

Lørdag kan du få med deg Månelyst i Flåklypa, Tunnelen og Parasitt, mens søndagen byr på Innsiden ut, Flukten over grensen og Et helt halvt år. 

Det heteste tipset til sjefen selv er å se Rocketman. 

– Det er egentlig fordi jeg har sett Grease så utrolig mange ganger, det er jo den ultimate drive-in filmen.  Rocketman er en fin film,  det er masse fin musikk og en god film, sier Schrøder. 

Handle raskt

Schrøder er glad for at responsen har vært så positiv, og håper det kommer noe lærdom ut av tiden vi er inne i. 

 – Nøden lærer naken kvinne å spinne, det er noe med det. Da vi begynte å planlegge dette var folk utrolig positive. Det var bare "ja" fra folk, samarbeidet mellom Cinemove og Ski storsenter har vært fabelaktig. Det er jo en av de gode tingene som har kommet ut av dette, evnen til å handle raskt å være positivt. Det har vært fantastisk, og supre forhold å jobbe under, og jeg håper vi tar med oss noe av det ut på andre siden av dette, sier Schrøder. 

Powered by Labrador CMS