EKTE KLOVNER: Los Sitos lager spillopper i Cirkus Arnardo 2019. F
EKTE KLOVNER: Los Sitos lager spillopper i Cirkus Arnardo 2019. F

Tilbake på Sofiemyr - 20 år etterpå

Liker du klovner, sjonglører og masse popcorn? Nå blir det sirkus på Sofiemyr!

Publisert

Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12000 forestillinger hos Cirkus Arnardo. 

Helgen 27-28. april kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester vår kommune. Innimellom stopp i Østfold og Hedmark kommer sirkuset til grusbanen på Sofiemyr.

– Vi gleder oss masse til å komme tilbake til Oppegård. Det er faktisk  20 år siden sist Cirkus Arnardo besøkte kommunen, sier turnéleder Are Arnardo. 

Triks og akrobatikk

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

– Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager "flyakrobatikk" i en kombinasjon av trapez og Bungee, forteller Are Arnardo - som har en artistliste full som en stor popcorn. 

Sirkuset kommer til Sofiemyr med både papegøyer, ponnier i samspill med lamaer, og hunder i forskjellige størrelser. 

Legendarisk

Cirkus Arnardo ble startet i 1949 av sirkuskongen Arne Arnardo. 

– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre. Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og også sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo. 

 – Nå tripper vi etter å komme i gang. Artister og crew er klare til å sette avgårde til byer og grender, over hav og land. Så er da også denne jubileumsforestilling som nå skal fremføres tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.