ILLEGAL-SJEFEN: Jostein Grønhaug står bak Illegal Burger i Oslo, bor på Tårnåsen og skal starte et nytt konsept i Kolbotn sentrum, med kompanjong Anders Helliksen. A

Lovlige restaurantplaner i Kolbotn Sentrum

Illegal Burger-medgründer Jostein Grønhaug slår seg sammen med Anders Helliksen på hjemmebane. Nå skal folket få skikkelige godsaker.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare ett problem med denne saken. Foreløpig får du nemlig ikke vite hva slags mat de skal servere. Det du derimot skal få vite er mer enn spennende nok til å lage en sak om. Hør bare på dette:

– Anders og jeg har lenge snakket om å starte noe sammen, her ute hvor vi begge bor, men det har liksom bare blitt med praten. Før nå. Nå var vi begge utrolig hypp på å skape noe nytt her ute, og det er det vi skal, begynner Grønhaug.

HER BLIR DET: Bak disse vinduene åpner det et flunkende nytt mat- og drikkekonsept i januar 2023.

Ikke Illegal, avdeling Kolbotn

For svært mange burger-elskere er han kjent som en av hjernene bak supersuksessen Illegal Burger. Det skal han fortsette å være. Men han lover å gi sitt nye sted minst like mye kjærlighet.

– Illegal-familien lever videre. Dette er et nytt kjærlighetsbarn. Med Illegal var vi de første som starta med gourmet-burgere og en filosofi om å lage det vi hadde lyst på selv. Det funka da, og vi håper det skal funke nå, selv om det ikke blir verken Illegal eller burgere her, fortsetter han.

Når sant skal sies er det strengt tatt en annen vare som skal spille hovedrollen på det nye stedet i sentrum.

– Vi skal være like opptatt av kvalitet som før, men nå er det vin som er i fokus, kombinert med kompromissløst bra mat. Så lenge du får med at dette blir et sted for alle som er glad i eller opptatt av vin, så er det nok. Mer kan jeg ikke si, frister han.

Midt i smørøyet

Selve restauranten blir altså liggende mellom legesenteret på den ene siden og Kullebunden Spiseri på den andre siden. Den beliggenheten og det lokalet er han utrolig godt fornøyd med.

– Vi kom faktisk over det ved en tilfeldighet. Egentlig så vi helt andre steder i kommunen, men da Citycon (eier av Kolbotn Torg) spilte inn dette stedet, så var det ingen vei tilbake. Dessuten har vi hatt en fascinerende god dialog med dem, hvor de har tent på våre planer. Vi har følt oss ønsket hit på grunn av planene våre, ikke bare som potensiell leietaker. De er faktisk veldig hyggelig.

Fokus på feminitet

Selv om beliggenheten blir «på» senteret, er Grønhaug opptatt av at han ikke skal lage noe typisk «sentersted», som han sier.

– Vår eneste inngang blir ut på øvre torg, så dette blir ikke nok et «smørbrød med karbis og løk-sted» som folk på små-shopping ramler innom, begynner han.

I stedet for å forklare mer om hva de ikke skal være, penser vi ham heller inn på hva de skal være.

– På innsiden blir det en stor bardisk med god plass til å sitte ved. Restaurantdelen er på rundt 100 kvadrat og blir et lunt sted med det jeg kaller fokus på feminitet. Med det mener jeg at innredningen ikke utelukker noen, slik en maskulin stil fort kan gjøre, sier han.

– Kolbotn fortjener et sånt sted

Ingen nevnt. Ingen skjemt. Det viktigste blir kanskje likevel dette:

– Kvalitet i glasset, kvalitet på tallerkenene og kvalitet på servicesiden. Det er oss. Jeg synes Kolbotn fortjener et sånt sted. Og så får du med at vi ikke er ute etter å skvise ut noen, ikke sant? Kolbotn sentrum har definitivt plass til et sted til som tilbyr kvalitet. Vi skal komplettere, ikke konkurrere. Og blir vi en suksess bidrar vi bare til at enda flere innbyggere ser verdien i å kose seg ute med mat og drikke. Vinn-vinn og sånn, gløder han.

Åpningsdato er foreløpig litt i det blå.

– Det er opp til kommunen. Når vi har sendt inn alt av søknader og papirer, så er det opp til dem å behandle det. Skal jeg gjette tror jeg vi havner på januar 2023, men vi er klare til å banke på med arbeid, så fort vi få lov, sier Grønhaug.

Powered by Labrador CMS