13 DØDSFALL OG 866 SMITTETILFELLER: Siden utbruddet startet i Nordre Follo den 10. mars 2020 har det blitt registrert totalt 13 dødsfall og 866 smittetilfeller i vår kommune (per 18. januar 2021).
13 DØDSFALL OG 866 SMITTETILFELLER: Siden utbruddet startet i Nordre Follo den 10. mars 2020 har det blitt registrert totalt 13 dødsfall og 866 smittetilfeller i vår kommune (per 18. januar 2021).

To nye koronadødsfall

To eldre beboere ved Langhus bo- og servicesenter døde mandag 18. januar.

Publisert

– Begge var blant de tolv smittede i kategorien beboere/pårørende i utbruddet ved Langhus bo- og servicesenter i Nordre Follo kommune. En av beboerne var innlagt ved Ahus, opplyser kommunen i en pressemelding.

Hittil i januar 2021 har totalt fem personer dødt i det pågående utbruddet ved Langhus bo- og servicesenter (de første tre dødsfallene ble registrert søndag 10. januar, mandag 11. januar og lørdag 16. januar).

10 av totalt 13 dødsfall knyttet Langhus bo- og servicesenter

I slutten av fjoråret ble det registrert like mange dødsfall ved det forrige smitteutbruddet på Langhus bo- og servicesenter, hvorav ett av de dødsfallene skjedde i november, mens fire dødsfall ble registrert desember.

Til sammen ble det registrert ti covid-19-relaterte dødsfall hos beboere ved Langhus bo- og servicesenter.

– Min dypeste kondolanse til de nærmeste pårørende. Dette viser oss igjen hvor hardt denne epidemien rammer de sårbare blant oss, og at det er de eldste av oss som bære den største sykdoms- og dødsbyrden blant oss, sier ordføreren, sier ordfører Hanne Opdan.

Siden utbruddet startet i Nordre Follo den 10. mars 2020 har det blitt registrert totalt 13 dødsfall og 866 smittetilfeller i vår kommune (per 18. januar 2021).

22 ansatte og 7 beboere/pårørende smittet

Tirsdag 19. januar ble det påvist smitte hos ytterligere to ansatte ved Langhus bo- og servicesenter. Det betyr at totalt er 22 ansatte og 12 personer er smittet i det lokale utbruddet. Av de 12 smittede i kategorien beboere/pårørende er fem beboere døde.

– Dette er krevende situasjon for alle, men vi tenker først og fremst på de som har mistet sine nære som følge av Covid-19. Vi forsøker så godt vi kan å ta vare på de pårørende og hverandre, sier virksomhetsleder Nina Kolberg Nikolaysen.

Smitte ved Bråten barnehage

I går, mandag 18. januar, ble det meldt om ett smittetilfelle ved Fløysbonn ungdomsskole på Sofimyr. 25 personer er satt i karantene.

I dag er det meldt om ett smittetilfelle tilknyttet Bråten barnehage, som ligger like ved Fløysbonn skole. Totalt 36 personer er satt i karantene som følge av dette.

Det er også meldt om ett smittetilfelle tilknyttet 9. trinn ved Haugjordet ungdomsskole på Langhus. Totalt 24 personer er satt i karantene der.

Powered by Labrador CMS