KORONARAMMET: En klasse og fem ansatte er satt i karantene på Fløysbonn skole i dag. Foto: Yana Stubberudlien
KORONARAMMET: En klasse og fem ansatte er satt i karantene på Fløysbonn skole i dag. Foto: Yana Stubberudlien

To skoler på Sofiemyr koronarammet – Varsler om vikarmangel

Det er påvist koronasmitte på Fløysbonn og Sofiemyr skoler. To klasser og 13 ansatte, 59 personer til sammen, er satt i karantene fra i dag. Skolene varsler om vikarmangel.

Publisert Sist oppdatert

Siden 10. mars og frem til tirsdag 10. november har kommunen innrapportert tre dødsfall og 291 smittetilfeller i Nordre Follo hvorav en femtedel av alle smittetilfellene (61 av 291) ble påvist i løpet av de ti siste dagene.

I dag har kommunen varslet om to nye smittetilfeller på to kommunale skoler på Sofiemyr. Totalt 59 personer er satt i karantene som følge av dette, opplyser kommunen.

29 personer i karantene på Fløysbonn

Det første av de to smittetilfellene fra i dag er påvist på Fløysbonn skole, som er en ungdomsskole med 270 elever fra Sofiemyr og Østli.

Rektor Gro Gjermundsen har varslet foresatte om at en person tilknyttet skolen har testet positivt på Covid-19.

Kommuneoverlegen og smittevernteamet i kommunen har bestemt at en åttende klasse og fem ansatte ved skolen, totalt 29 personer, må settes i karantene fra i dag.

Varsler om utfordringer med bemanning

Kommuneoverlegen/smittevernteamet har informert de ansatte og foresatte dette gjelder, ifølge rektoren.

PÅVIST SMITTE HOS 291 INNBYGGERE: Siden 10. mars har kommunen innrapportert 291 smittetilfeller hvorav 61 hittil i november.
PÅVIST SMITTE HOS 291 INNBYGGERE: Siden 10. mars har kommunen innrapportert 291 smittetilfeller hvorav 61 hittil i november.

– Jeg har stor forståelse for at dette kan skape frykt og uro hos ansatte, elever og foresatte. Kommunen følger nasjonale testkriterier og smitteverntiltak slik at smittevernteamet skal ha god kontroll på sykdomsutbrudd og forebygge videre utvikling, sier Gjermundsen.

Hun påpeker at ved helserelaterte spørsmål skal fastlegen kontaktes. For andre spørsmål kan foresatte ta kontakt med rektoren.

– Fordi vi har færre ansatte på jobb de nærmeste dagene, kan det bli utfordringer med bemanning. De klassene som blir berørt av dette vil få nærmere beskjed, sier Gjermundsen.

Én klasse og åtte ansatte i karantene – Vikarmangel

Det andre smittetilfellet fra i dag er påvist på Sofiemyr skole, som er en barneskole med 385 elever.

Én sjette klasse og åtte ansatte ved skolen, 30 personer totalt, er satt i karantene fra i dag som følge av dette.

En annen klasse på sjette trinn måtte gå hjem klokken 10:00 grunnet mangel på vikarer, men foresatte har fått beskjed om at elevene i denne klassen skal møte på skolen som vanlig i morgen.

Powered by Labrador CMS