SMITTE PÅ HELLERASTEN: Det er nå meldt smitte på Hellerasten skole. Foto: Yana Stubberudlien

To nye koronadødsfall og mer smitte på skolene

To eldre innbyggere døde som følge av covid-19. Det er også meldt om nye smittetilfeller ved flere skoler i tidligere Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

En eldre person døde ved Langhus bo- og servicesenter (LBS) døde onsdag kveld. Dette er det syvende dødsfallet i forbindelse med det pågående smitteutbruddet ved den kommunale sykehjemmet som startet i begynnelsen av januar.

Den samme kvelden ble det registrert nok ett dødsfall hos en eldre koronasmittet innbygger som hadde vært innlagt på et sykehus.

– Det er veldig trist å høre om to nye dødsfall i vår kommune. Jeg ønsker å sende min dypeste kondolanse til de nærmeste pårørende. Jeg tenker også på alle andre berørte som står i denne krevende situasjonen, sier ordfører Hanne Opdan.

Totalt er det nå 16 dødsfall i Nordre Follo kommune i forbindelse med Covid-19 siden de to første smittetilfellene ble registrert 10. mars i fjor.

Fra 7 til 29 på et døgn på Tårnåsen skole

Meldingen om begge dødsfallene ble publisert på kommunen torsdag kveld, sammen med informasjon om enda mer smitte på tre av skolene nord i kommunen.

Onsdag kveld var det påvist smitte hos syv personer tilknyttet Tårnåsen skole. Torsdag ettermiddag ble tallet endret til totalt 15 smittetilfeller knyttet skolen, og kommunen varslet om mistanke om et nytt utbrudd med mutasjonssmitte. Senere på kvelden økte antall smittede ytterligere, til totalt 29 tilfeller, de aller fleste som er smittet er tilknyttet 1. trinn.

– Det er sterk mistanke om at dette er utbrudd med den engelske varianten. Dette er formidlet til FHI, og prøver fra utbruddet vil bli prioritert. Vi håper vi får svar på prøvene i løpet av få dager, skriver kommunen i en pressemelding.

Smittesporingsteamet jobber nå på spreng for å informere og forhindre videre smitte.

– Vi handler som om det er den muterte varianten, for å være på den sikre siden, skriver kommunen.

Det sistnevnte innebærer at:

  • Husstanden til nærkontaktene til de smittede er også satt i karantene.
  • Kommunen tester alle en gang til i løpet av karantenen.

Alle elevene ved Tårnåsen skole får hjemmeundervisning på mandag.

Fem smittede på Østli og en på Hellerasten skole

Onsdag kveld ble det også meldt om tredje smittetilfelle ved Østli skole. Torsdag kveld meldte kommunen om to nye smittetilfeller ved denne skolen. Ingen nye personer har blitt satt i karantene.

Sent torsdag kveld fikk også foresatte ved Hellerasten skole beskjed om ett smittetilfelle knyttet til 8. trinn ved denne ungdomsskolen.

Flere andre kan ha vært eksponert for smitte i skoletiden, ifølge rektoren. Skolen har informert ansatte og foreldre til dem det gjelder.

Totalt 24 elever og to lærere på 8. trinn er satt i karantene til og med mandag 1. februar. Alle som er satt i karantene skal teste seg.

Powered by Labrador CMS