KAN BLI FLERE: Kommuneoverlegen utelukker ikke at det kan komme flere smittetilfeller knyttet til det lokaleutbruddet ved Ingieråsen skole.
KAN BLI FLERE: Kommuneoverlegen utelukker ikke at det kan komme flere smittetilfeller knyttet til det lokaleutbruddet ved Ingieråsen skole.

– Et lokalt smitteutbrudd

Nå er 44 personer i karantene etter koronasmitte ved Ingieråsen skole

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag melder Nordre Follo kommune at en ny person tilknyttet Ingieråsen ungdomsskole er bekreftet smittet med Covid-19.

Personen var allerede blant de som ble satt i karantene i forbindelse med smittetilfelle fredag 13. november. Da ble 37 personer tilknyttet skolens 8. trinn satt i karantene.

Fredag kveld ble det vurdert at ytterligere seks personer skulle i karantene, så 44 personer er satt i karantene i forbindelse med smitte ved skolen totalt.

Ingen nye personer er satt i karantene i forbindelse med det siste smittetilfellet, heter det i meldingen fra kommunen.

Lokalt smitteutbrudd

To øvrige personer som har testet positivt for Covid-19 i Nordre Follo kommune blir også relatert til utbruddet. Disse to er ikke elev eller ansatt ved skolen.

Kommuneoverlegen vurderer derfor dette som et lokalt smitteutbrudd med foreløpig kjent smittevei.

—Vi kan samtidig ikke utelukke flere smittetilfeller tilknyttet utbruddet, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i meldingen.

Smitte på skole i Ski

Lørdag melder også kommunen at en person tilknyttet Ski ungdomsskole er bekreftet smittet med Covid-19.

29 personer tilknyttet 8. trinn ved Ski ungdomsskole er satt i karantene som følge av smittetilfellet. Alle berørte er informert. Undervisningen for øvrige elever går som normalt. Elever i karantene får digital undervisning.

Powered by Labrador CMS