COVID-19 I NORDRE FOLLO

FORKLARER: Rektor Erling Berrum ved Ingieråsen skole forklarer den oppståtte situasjonen.
FORKLARER: Rektor Erling Berrum ved Ingieråsen skole forklarer den oppståtte situasjonen.

– Vi har kun sagt midlertidig nei til idretten

Det viser seg at kommunen har overtatt ansvaret for utleie av gymsalene uten at smittevernrutinene er etablert. Rektor Erling Berrum ved Ingieråsen skole forklarer at han var nødt til å stenge tilbudet for idretten i påvente av at rutinene er på plass.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 24. august fikk Oppegård Avis tips om at gymsalene ved Ingieråsen, Hellerasten og Tårnåsen skoler ikke lenger kan leies ut til idrettslagene på kveldstid. Årsaken til dette er at kommunen ikke klarer å skaffe nok håndsprit og renholdsmidler til disse skolene.

Rektor Erling Berrum ved Ingieråsen skole forklarer at situasjonen ikke er så dramatisk.

– Vi er ikke lenger utleiere av gymsalene på kveldstid. Fra denne uken har kommunen ved idrettsavdelingen selv overtatt dette ansvaret, sier han.

– Det vil ikke ta lang tid

Videre sier rektoren ved Ingieråsen skole at han ikke har hatt intensjonen av å holde gymsalen stengt for idretten.

– Vi har kun sagt midlertidig nei til å leie gymsalene til idretten, det vil si inntil kommunen har fått på plass rutinene i forhold til smittevern, sjekklister og utdeling av renholdsutstyr, sier Berrum.

– Vi kan ikke åpne for utleie av gymsalene før disse rutinene er på plass, men forhåpentligvis vil det ikke ta lang tid, legger han til.

Les også: Tre gymsaler i tidligere Oppegård stengt for utleie: – Det stjeles mye håndsprit og renholdsmidler fra skolene på kveldstid

Powered by Labrador CMS