HAR LEDIGE TIMER: Skolehelsetjenesten står for store deler av vaksineringen på Langhuset helsestasjon. På bildet kan du se virksomhetsleder for helsetjenesten for barn og unge, Eva Cecilie Evenrud, sammen med Lisbeth Hauge og Turid Korsbø Undset. Foto: Nordre Follo kommune

Ledige timer til vaksinering denne uken

Er du over 85 år eller kjenner du noen som venter på vaksine? Denne uken har kommunen ledige timer til å vaksinere 150 innbyggere, men husk å bestille time på forhånd!

Publisert Sist oppdatert

Av de totalt 902 innbyggere i Nordre Follo som har fått den første vaksinedosen per siste uke i januar, er 694 pasienter og 208 ansatte (helsepersonell).

Kun 213 innbyggere har fått to vaksinedoser og blitt dermed ferdig vaksinert, hvorav 166 er eldre på sykehjem/omsorgsboliger og 47 ansatte (helsepersonell).

Har du glemt å bestille time?

Det er fortsatt innbyggerne over 85 år som vaksineres for tiden. I tillegg får helsepersonell inntil 20 prosent av dosene som tildeles Nordre Follo.

Ifølge kommunen har alle innbyggere over 85 år som har registrert seg i Helseboka for at de ønsker vaksine i Nordre Follo kommune, har nå fått sms om at de kan bestille time til vaksinering, enten på Kolbotn helsestasjon eller på Langhuset helsestasjon.

– Men vi ser at ikke alle som har registrert seg har bestilt time, sier kommunikasjonsrådgiver i kommunen, Silje Stavik.

Det betyr at kommunen har nå flere ledige timer til vaksinering denne uken, rundt 150 timer – altså 150 vaksineringer.

– I morgen, onsdag 3. februar, er det 16 ledige timer igjen på Kolbotn helsestasjon og Langhuset helsestasjon, men på torsdag 4. februar er det nesten 120 timer ledig, sier Stavik.

Bestill selv eller få hjelp

Kommunen gjør alle oppmerksom at i sms-en kan du følge lenken for å bestille time. Du får også beskjed om hva du bør ha på deg.

– Du kan bestille time selv eller få hjelp av en pårørende eller venn/nabo til å bestille time. Da bruker vedkommende sin bank-id ved å følge lenken på din telefon, sier Silje Stavik.

Om du er usikker på hvordan dette gjøres, kan du også ringe vaksinetelefonen på 404 09 655 for å få hjelp med å bestille time.

Powered by Labrador CMS