Covid-19 i Nordre Follo

VENTER PÅ FLERE PRØVESVAR: – Alle prøvesvarene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene. De kommer litt ulikt fordi ikke alle testes i vår kommune, og fordi de er testet på ulike tidspunkt, men dette ser foreløpig veldig lovende ut, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
VENTER PÅ FLERE PRØVESVAR: – Alle prøvesvarene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene. De kommer litt ulikt fordi ikke alle testes i vår kommune, og fordi de er testet på ulike tidspunkt, men dette ser foreløpig veldig lovende ut, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut.

Publisert

Vi har ikke fått svar på alle prøver som er tatt i forbindelse med to smittetilfeller hos ansatte ved SFO og barnehage, men vi har fått mange og de er alle negative, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold. 

I forbindelse med smittetilfelle hos en ansatt ved SFO ved Vevelstadåsen skole og en ansatt ved Vestråt barnehage, er til sammen 77 personer satt i karantene frem til lørdag ettermiddag 15. august.

      Covid-19 i Nordre Follo:

 • De to første tilfellene i Nordre Follo ble registrert onsdag 11. mars. Begge er knyttet til utbrudd i utlandet. I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn ni nye tilfeller.
 • Det var ikke påvist smitte av covid-19 i nesten en måned (i perioden fra 27. juni og til og med 23. juli).
 • 24. juli: 2 meldte tilfeller. Smittekjeden startet i utlandet.
 • 26. juli: 1 meldt tilfelle
 • 28. juli: 2 meldte tilfeller
 • 29. juli: 1 meldt tilfelle
 • 6. august: 2 meldte tilfeller
 • 7. august: 1 meldt tilfelle
 • 8. august: 1 meldt tilfelle
 • 9. august: 2 meldte tilfeller
 • Antall innrapporterte tilfeller per i dag: 114 personer.

  Tre personer døde på Ahus (22. mars, 1. april og 10. april).

 • OBS! Ifølge VG har Nordre Follo 119 personer som er smittet med covid-19 per i dag hvorav tre personer er innlagt på sykehus. Registreringene til VG baserer seg på folkeregistrert adresse til smittede. I noen tilfeller kan den smittede oppholde seg, og få behandling, i en annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert.

61 av disse er barn fra to kohorter i barnehagen og førsteklassinger som har vært ved SFO fra onsdag forrige uke. Ifølge kommunen er 16 av de 77 involverte personene testet.

Alle prøvesvarene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene. De kommer litt ulikt fordi ikke alle testes i vår kommune, og fordi de er testet på ulike tidspunkt, men dette ser foreløpig veldig lovende ut, sier Johnsen Myhrvold.

Hun understreker at blant de som nå er i karantene, er det kun de som får symptomer og som skal testes.  

Les også: Ansatt i barnehage og ansatt på SFO smittet – Flere barn og voksne kan være berørt

Over fire hundre telefoner daglig

Kommunen sier at testtelefonen i Nordre Follo kommune har opplevd stor pågang de siste to dagene.

Vi har hatt over fire hundre telefoner daglig de siste dagene og måtte utvide åpningstiden søndag. Vi har også hatt utvidet åpningstid ved teststasjonene våre søndag, mandag og tirsdag denne uken, sier kommuneoverlegen.

Telefonnummeret til testtelefonen i Nordre Follo kommune er 33 20 09 93.

Les også: Varsler annerledes første skoledag