Covid-19 i Nordre Follo

PRESSEMØTET: Pressemøtet skal holdes i Oppegård rådhus klokken 15:00 mandag 10. august.
PRESSEMØTET: Pressemøtet skal holdes i Oppegård rådhus klokken 15:00 mandag 10. august.

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak.

Publisert

Søndag 9. august ble det påvist covid-19-smitte hos to ansatte i Nordre Follo. Den ene av disse jobber i en barnehage og den andre på SFO i vår kommune, men begge er bosatt i Indre Østfold kommune. 

De to smittetilfellene er knyttet til covid-19-utbruddet i Indre Østfold der det søndag 9. august ble varslet om ukontrollerbar smittespredning.

      Covid-19 i Nordre Follo:

 • De to første tilfellene i Nordre Follo ble registrert onsdag 11. mars. Begge er knyttet til utbrudd i utlandet. I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn ni nye tilfeller.
 • Det var ikke påvist smitte av covid-19 i nesten en måned (i perioden fra 27. juni og til og med 23. juli).
 • 24. juli: 2 meldte tilfeller. Smittekjeden startet i utlandet.
 • 26. juli: 1 meldt tilfelle
 • 28. juli: 2 meldte tilfeller
 • 29. juli: 1 meldt tilfelle
 • 6. august: 2 meldte tilfeller
 • 7. august: 1 meldt tilfelle
 • 8. august: 1 meldt tilfelle
 • 9. august: 2 meldte tilfeller
 • Antall innrapporterte tilfeller per i dag: 114 personer.

  Tre personer døde på Ahus (22. mars, 1. april og 10. april).

 • OBS! Ifølge VG har Nordre Follo 119 personer som er smittet med covid-19 per i dag hvorav to personer er innlagt på sykehus. Registreringene til VG baserer seg på folkeregistrert adresse til smittede. I noen tilfeller kan den smittede oppholde seg, og få behandling, i en annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert.

Venter prøvesvar i dag og i morgen

Flere barn og voksne i vår kommune kan bli berørt av dette. Kommunen informerer at både voksne og barn ved gjeldende barnehage og skole er testet.

– Vi venter prøvesvar i dag og i morgen. Alle elever ved første trinn ved gjeldende skole er ikke på SFO i dag, mandag 10. august, og flere barn og voksne har fått karantene, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Stavik i Nordre Follo kommune til Oppegård Avis.

Hun sier Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning fordi kommunen ligger mellom Oslo og Indre Østfold.

Innkaller til pressemøte i dag

Klokken 15.00 mandag ettermiddag skal det holdes et pressemøte i kommunestyresalen i Oppegård rådhus.

– Hensikten med pressemøtet er å gi informasjon om status, dekke informasjonsbehov og synliggjøre viktigheten av å fortsatt ha fokus på smittevern, sier Silje Stavik.

Hun sier ordfører, rådmann og kommuneoverlegen vil orientere om situasjonen med to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO samt konsekvenser, tiltak og videre oppfølging av disse.

Oppegård Avis følger pressemøtet og skal være til stede. Send oss gjerne en e-post ([email protected]) med dine spørsmål til kommuneadministrasjonen.

Les også: Ansatt i barnehage og ansatt på SFO smittet – Flere barn og voksne kan være berørt