FINALEKLARE: Kolbotn J16 er klare for finale i Norgesmesterskapet. Fredag denne uken venter en beinhard cupfinale mot Herd i Telenor Arena. Bak fra venstre: Sara Bahtijaragic, Marte Enger, Nora Nymoen, Ingrid Langeteig, Lina Gulbrandsen og Olivia BrandthI midten fra venstre: Guro Møller, Emma Nicoline Nordstrøm Larsen, Una Lykke Alfredsen, Marlene Ringnes Hagen, Pernille Wirak og Jenny KeiserudForan fra venstre: Julie Solskjær, Benedikte Hjetland, Silja Rålm von Porat, Emma Østvold, Hermine Sæther, Sandra Mordt og Tone Saastad.Ikke til stede på bilde: Tale Glende, Thea Glende og Andrea Mjøsund

Slik blir cupfinalen

Kolbotn J16 har forberedt seg godt til cupfinalen denne uken. – Det er jo NM, vi kan jo ikke komme på andreplass, det er fælt.

Publisert

Det sier Marte Enger. Hun er en del av Kolbotns J16 som blir å se i Telenor Arena fredag ettermiddag. Jentene har nemlig spilt seg den lange veien til finalen i Norgesmesterskapet for J16, og møter Herd som et siste hinder før pokalen kan heves.

–Vi møter et veldig hardtarbeidende lag, de jobber og sliter. Vi har også hørt fra andre lag at de ligger lavt og satser på kontringer, sier Pål Wirak.

Han er en av de fire trenere dette Kolbotn-laget har. Pål er til vanlig trener for J15 og sammen med Morten Keiserud, som til vanlig er trener J19, har de satt sammen dette J16 som er de beste fra 2002- og 2003-årgangen, samt noen få fra 2004-årgangen. Sammen med spillerutviklerne Maja Nordal og Solveig Gulbrandsen har dette Kolbotn-laget masse kompetanse i trenerteamet.

Stor dag

Når klokken slår 12 fredag, er det starten på en av de største dagene i fotballkarrieren til jentene på laget. Da møtes jentene til lunsj på klubbhuset før de kl 13.45 blir hentet med buss av Norges Fotballforbund og kjørt til Telenor Arena, som er finalearenaen for alle NM-finaler utenom herrenes. Laget ankommer arenaen 90 minutter før kampstart.

– Vi har blitt fortalt at i garderoben vil det stå frukt, drikke og håndklær, til og med fulle toalettmapper til spillerne, så det er skikkelig opplegg, sier trener Pål Wirak.

Saken fortsetter under bildet.

FORVENTER NERVER: Spissen Marte Enger (t.v.) og kaptein Jenny Bjøntegaard Keiserud er klare for finalen. Selv om de ikke er nervøse nå, tror de nervene kan melde seg på kampdag.

 

Det er ikke bare i garderoben det er fullt opplegg. Etter kampens siste fløytesignal skal det skiftes til finere bekledning når en bankett venter jentene. En bankett som vil være i et mye lystigere lynne hvis jentene skulle være så heldige å stå igjen med troféet etter kampslutt. Både kaptein Jenny Bjøntegaard Keiserud og spiss Marte Enger er begge klare på at det vil bli skikkelig feiring hvis det er de som sitter igjen med troféet.

– Ja, absolutt, svarer de unisont

På banketten vil det holdes taler og det vil også bli delt ut forskjellige priser, slik som kampens beste spiller. Alt dette før jentene kjøres hjem rundt klokken 21.00 av forbundet.

– Det er ikke bare stort for jentene, det er jo stort for oss voksne og trenerne som har jobbet her i flere år, legger Pål Wirak til.

Nervøse? Nei da

Pål Wirak har trent mange av spillerne i flere år, og de har tidligere spilt tøffe og store kamper i turneringer som Norway Cup og Dana Cup. Det vil si en setting som vil være lignende en cupfinale, med intervjuer før og etter match. Wirak selv er ikke redd for at spillerne er nervøse før kampen.

– Spillerne begynner å bli rutinerte til å være J16, med kamper på tv og foran masse tilskuere, så jeg vil tro Herd er mer preget av at det er en stor happening, sier den rutinerte treneren.

Jenny og Marte har også et avslappet forhold til nervene som kan oppstå på kampdagen. Førstnevnte sier hun kjente litt på nervene til semifinalen mot Vålerenga, og er også klar for at det kan oppstå noen nerver før kampen sparkes i gang.

FIT FOR FIGHT: Jentene har nå hatt én måned på å forberede seg til finalen. Å jobbe med relasjonene og få til en god struktur både offensivt og defensivt har stått i fokus.

– Ja, jeg tror det blir litt nerver på dagen i hvert fall, men akkurat nå er vi ikke veldig nervøse, sier midtbanedirigenten.

Trener Pål Wirak er klar på at jentene ikke må slappe av før kampen er slutt, selv om Kolbotn kan ses på som favoritter før finalen.

– Vi får håpe at spenningsnivået tar dem på dagen, for vi skal jo ut på den banen og prestere. Vi skal ikke slappe av før på banketten altså, det er helt sikkert. Så får vi håpe jentene klarer å sluke til seg alle inntrykk og forstå at dette er ganske stort å være med på.

Gode forberedelser

Det er nesten én måned siden jentene spilte sin siste kamp for sesongen, og har dermed hatt god tid til å forberede seg til finalen. Jentene har trent tre til fire ganger i uka for å forberede seg på en tøff kamp. Herd er et lag med en tøff spillestil, men spillerutvikler i Kolbotn, også trener for jentene, Maja Nordal sier de er klare for utfordringen

– Vi vant vår semifinale på å spille litt defensivt og prøve å bryte opp for Vålerenga. Så det er to lag som er gode på å ødelegge litt for de andre, så det blir spennende å se hvordan det matcher. Og selvfølgelig får vi prøve å ta tak i ballen litt og spille vårt eget spill også, sier treneren.

Selv om Herds trener viste sin dedikasjon ved å reise hele veien fra Ålesund for å se på Kolbotn i sin semifinale på Intility Arena, har også Kolbotn gjort sin del av researcharbeidet før kampen.

– Vi har sett litt på video, så vi ser litt hvordan de spiller, og så har vi fått høre litt fra trenerne til Stabæk og Lyn, sier Pål Wirak.

Vi oppfordrer til å ta turen til Telenor Arena fredag 30. november kl 16 for å heie frem jentene og hjelpe Kolbotn til NM-Gull.

Powered by Labrador CMS