Matvarebutikker i tidligere Oppegård

TETT PÅ HVERANDRE: Inngangen til den nye Kiwi-butikken skal ligge rett under Biltema-butikken. Konkurrenten Coop Extra vil være den nærmeste naboen når Kiwi åpner til høsten.

– Dette vil bare skjerpe konkurransen

Mens Rema 1000 Sofiemyr opplevde en nedgang på 5,9 prosent, omsatte nabobutikken Coop Extra Sofiemyr for 5,8 prosent mer enn i 2018.

Publisert

Coop Extra Sofiemyr har hatt en formidabel omsetningsvekst de siste tre årene, med drøyt 10 prosent økning hvert år. I fjor omsatte vi for 91,4 millioner kroner, som er en vekst på 5,8 prosent fra 2018. Dette forteller oss at vi har et konsept som kundene setter pris på, sier Bjørn Tore Skaug, som er viseadministrerende direktør i Coop Øst SA.

– POSITIVT FOR KUNDENE: Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre.

Coop-butikken på Sofiemyr er den største av de totalt 13 dagligvarebutikkene i tidligere Oppegård kommune, men selv om butikkens salgsareal er 200 kvadratmeter større enn hos Coop Mega Kolbotn, hadde sistnevnte den største omsetningen i fjor.

Les også: Bom og kantstein bremset omsetningen

Kniver om kundene

Konkurransen om kundene tilspiser seg på Sofiemyr. Blant annet har Kiwi planer om å etablere kommunens største Kiwi-butikk i kjelleren under Biltema-butikken, som ligger like ved Coop Extra-butikken. Etter planen skal KIWI Sofiemyr åpne dører i september 2020.

Vi har ventet en stund på at eiendommen skal oppgraderes og er meget fornøyd med at det skjer i nær fremtid, sier Bjørn Tore Skaug.

– Hva synes dere om at dere får den største Kiwi-butikken i vårt nærmiljø som nærmeste nabo?

Dette vil bare skjerpe konkurransen. Coop Extra har et betydelig større sortiment enn Kiwi. Butikken vår på Sofiemyr blir som en storebror å regne selv om vi er den yngste kjeden i norsk dagligvare, sier Skaug.

Han vil ikke oppgi leieavtalens utløp, men sier at leieavtalen løper i mange år.

– Coop Extra har et betydelig større sortiment enn Kiwi. Butikken vår på Sofiemyr blir som en storebror å regne selv om vi er den yngste kjeden i norsk dagligvare

Bjørn Tore Skaug, som er viseadministrerende direktør i Coop Øst SA

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

Skal pusses opp

Ifølge Skaug er det planlagt en innvendig oppussing av Coop-butikken på Sofiemyr, som skal settes i gang i den nærmeste tiden.

– Da vil butikken fremstå som enda større og topp-moderne, sier han. 

Skaug er også glad for at den nye rundkjøringen som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien, og ha direkte adkomst til parkeringsplassene foran butikken, forhåpentligvis blir ferdigstilt i løpet av høsten 2020.

SKAL PUSSES OPP: Coop Prix Sofiemyr skal starte oppussing av butikken i den nærmeste tiden.

– Dette vil gjøre butikken enda mer attraktiv for kundene våre, sier han.

2500 m2 vs. 2000 m2

Coop Øst-direktøren påpeker at totalarealet til Coop Extra-butikken er rundt 500 kvadratmeter større enn i den planlagte Kiwi-butikken, som blir på totalt 2000 kvadratmeter (inkludert lager).

Skaug sier Extra er den kjeden som har vokst mest de siste elleve årene, og i 2019 kommer den både til å vokse mest totalt i markedet og på sammenlignbare butikker.

VAR STENGT I FEM UKER: Coop Mega Kolbotn hadde den største nedgangen i omsetningen i fjor. Den var på hele 9,4 prosent.

At vi får en Kiwi i kjelleren vil bare gjøre at kundene enda lettere ser forskjellen og hvorfor vi er den kjeden som vokser mest, sier Skaug.

Størst omsetning

DAGLIGVAREBUTIKKER I TIDLIGERE OPPEGÅRD: Oppegård Avis har sett på dagligvarebutikkene i vårt nærmiljø. Hvilken av disse er størst og hvilken tjener mest? Her får du svaret.
OVERSIKTEN: I tabellen Oppegård Avis har laget kan du sammenlikne butikkene i tidligere Oppegård kommune ved å se på størrelsen av salgsarealet til hver enkel butikk. Du kan også se hvor mye butikkene omsatte for i fjor (tall i millioner kroner) og se om det var en nedgang eller en vekst i omsetningen fra 2018.

Av de totalt tre dagligvarekjedene i tidligere Oppegård kommune hadde Coop den største omsetningen i fjor. Coop er representert med fire butikker. Disse omsatte for 280,6 millioner kroner i 2019, som er 2,5 prosent mindre enn i 2018.

Nedgangen i omsetningen kan blant annet skyldes at den største av de totalt fire Coop-butikkene, Coop Mega Kolbotn, var stengt i fem uker i april-mai 2019 i forbindelse med totalrenoveringen av butikken. Nedgangen i omsetningen var på hele 9,4 prosent, som er størst blant alle butikkene i tidligere Oppegård.

De tre andre Coop-butikkene hadde en vekst i omsetningen på rundt 2 til 3 prosent. Se tabellen på side 9 i avisen for å sjekke fjorårets omsetningstall.

 

Powered by Labrador CMS